Predsjednik Saveza opština i gradova Republike Srpske Ljubiša Ćosić, razgovarao je u ponedjelјak, 15. maja sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem.

Radno-konsultativnom sastanaku prisustvovali su i generalni sekretar Saveza Aco Pantić i zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović.

U okviru Ćosićevih posjeta gradovima i opštinama, nakon Bijelјine i Uglјevika, predsjednik je održao sastanak i sa predstavnicima Gradske uprave Zvornika.

Ćosić je nakon razgovora rekao da je Zvornik svijetao primjer, uspješan grad i čija iskustva treba koristiti. On je, nakon što je 30. marta izabran za predsjednika Saveza,  odlučio da obiđe sve opštine i gradove na području Republike Srpske kako bi sa predstavnicima lokalnih zajednica razgovarao o svemu što ih prati u tim zajednicama.

„Generalno problemi su zajednički, ali u Zvorniku smo danas vidjeli da je to prije svega jedan od sedam uspješnih gradova u Republici Srpskoj, da zaista dobro funkcioniše, da se i budžetska sredstva prikuplјaju na zadovolјavajući način i da je funkcionisanje grada svake godine praćeno realizacijom značajnih infrastrukturnih projekata. Gradonačelnik nas je informisao da i zakonodavna i izvršna vlast funkcionišu odlično. Zvornik je izuzetno pozitivan primjer i ima dosta dobrih iskustava koja se mogu naučiti“, rekao je Ćosić.

On je informisao gradonačelnika Zvornika da je Savez sa svojim kapacitetima  neprestano na usluzi.

„Mi ćemo, u saradnji sa Vladom Republike Srpske prvenstveno, a nakon toga i kroz kontakte koje imamo sa međunarodnim organizacijama i institucijama, pokušati da predstavimo projekte lokalnih zajednica, a samim tim i grada Zvornika tim potencijalim donatorima, kreditorima, partnerima i mislim da ćemo uspješno sarađivati na tom polјu“, istakao je Ćosić.

Gradonačelnik Stevanović je naglasio da Zvornik godinama podržava rad Saveza opština i gradova i da će to činiti i ubuduće.

„I današnja posjeta novoizabranog predsjednika Ćosića dala nam je za pravo da vjerujemo da će Savez i dalјe biti na usluzi svim lokalnim zajednicama da svi zajedno konkurišemo prema raznim fondovima i fondacijama i da zajedno učestvujemo u kreiranju projekata za dobrobit naših sugrađana širom Republike Srpske“, rekao je Stevanović nakon jučerašnjeg sastanka.

Izvor i foto: Opština Istočno Novo Sarajevo/ opština-Zvornik