Foto: Aljazeera/Agencije

Vujanović se u Sarajevu sastao sa članovima Predsjedništva BiH, a planirani su i sastanci sa drugim bh. zvaničnicima.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović doputovao je u dvodnevnu službenu posjetu Sarajevu, u okviru koje će se sastati s državnim vrhom Bosne i Hercegovine.

Crnogorski predsjednik svečano je dočekan uz najviše državne i vojne počasti ispred zgrade Predsjedništva BiH, a nakon toga uslijedio je susret s predsjedavajućim Mladenom Ivanićem i članovima Predsjedništva Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

Programom posjete je planirano  da se Vujanović u toku dana sastane i sa članovima kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH i predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Posjeta znamenitostima Sarajeva

Crnogorski predsjednik će sutra posjetiti i Staru pravoslavnu crkvu Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila, Gazi Husrev-begovu džamiju, Katedralu Srca Isusova i Sinagogu – Muzej Јevreja BiH.

Kako je najavljeno, domaćin šetnje Sarajevom predsjedniku Crne Gore bit će član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, uz prisustvo gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake.

Vujanović je u Sarajevo doputovao po pozivu Predsjedništva BiH, a iz njegovog kabineta je saopšteno da će posjeta biti potvrda i afirmisanje sadržajnih i prijateljskih odnosa dvije države, kao i unapređenje saradnje u svim oblastima.

Izvor: Aljazeera/Agencije