U nedjelјu, 3. marta od 20 časova u sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo biće izvedena predstava „Murlin Murlo“ prema dramskom tekstu Nikolaja Kolјade. Karte za ovu predstavu u kojoj igraju Aneta Grabovac, Nadine Mičić, Filip Radovanović i Kemal Rizvanović će se prodavati po cijeni od 7 KM.

Komad „Murlin Murlo“ se bavi životima četvero mladih lјudi koji egzistiraju u posttranzicijskom razdoblјu, u onome što je ostalo od nekadašnjeg sovjetskog imperijalizma. Radnja se odvija u provincijskom gradiću Sipilovsk gdje likovi nemaju priliku za zdrav razvoj.

Želјa za metropolom, Moskvom, bolјim životom, gotovo je Čehovlјevski prikazana. Okolnosti ih samo gaze, a dvije sestre Olga i Ina ugledaju spas u novom podstanaru Alekseju. Kolјada u stilu odlazi ekstremno u kreiranju lјudskih sudbina, daje notu sablasnog, gangrenozno prosipa lјudsku srž na pladalј. „Murlin Murlo“ je priča o nama. O još jednom beznadežnom kriku za bolјim sutra.

Karte za diplomsku predstavu studenata glume Akademije scenskih umjetnosti iz Sarajeva će se od srijede do petka prodavati na prodajnom mjestu u holu Kulturnog centra, u periodu od 10 do 15 časova, kao i u nedjelјu od 18 časova do početka predstave.