Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovina i Komisija za koordinaciju pitanja mladih u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Omladinskim savjetom Republike Srpske, organizuje konferenciju „Informisanje mladih u Bosni i Hercegovini“. Konferencija će se održati 29. decembra 2015. godine u Banjoj Luci. Troškovi smještaja, ishrane i putni troškovi su pokriveni. Broj mjesta je ograničen. Odabrani učesnici će biti obaviješteni o učešću putem emaila.
„Opšte“ informisanje mladih pokriva sve teme koje interesuju mlade ljude, i može da uključi spektar aktivnosti: informisanje, savjetovanje, podršku, obuku i treninge, umrežavanje i upućivanje na specijalizovane servise. Ove aktivnosti mogu pružati informativni centri za mlade, ili informativni servisi za mlade u drugim strukturama, ili elektronski i drugi mediji.

Ciljevi konferencije su: Upoznati se sa informisanjem mladih u Bosni i Hercegovini i važnosti istog, upoznati se sa prinicipima informisanja mladih na internetu i primjerima dobre prakse, otvoriti prostor za djelovanje kao razvoju struktuiranih programa informisanja mladih u BiH i sl.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće na ovoj konferenciji, molimo Vas da popunjeniprijavni obrazac i CV pošaljete najkasnije do 26. decembra 2015. godine do 12 časova na email: omladinskisavjetrs@gmail.com.

Izvor:www.omladinskisavjet.org