Gorenje oživljava Rog, od trenutnog privatnog vlasnika otkupljuje pravo na naziv brenda za više od 40.000 eura.

rog-bicikl-pixsell-main

Do kasnih 80-ih godina prošlog stoljeća, tvornica bicikala Rog proizvodila je između 300.000 i 350.000 bicikala godišnje [Pixsell/Duško Marušić]

Slovenski proizvođač bijele tehnike gorenje najavio je kako će početi proizvodnju bicikala marke Rog, nakon što će od trenutnog privatnog vlasnika otkupiti pravo na naziv brenda za više od 40.000 eura, javlja agencija Hina.

Privatni vlasnik otkupio je brend od nekada poznate ljubljanske tvornice bicikala Rog koja je 2009. godine završila u stečaju, a spreman se odreći prava na intelektualno vlasništvo za 41.500 eura.

„Gorenje ima znanje i iskustvo koje možemo upotrijebiti za revitalizaciju jednog od najpoznatijih slovenskih industrijskih brendova“, kazao je direktor Gorenja Franjo Bobinac, potvrđujući kako će njegova kompanija početi proizvoditi bicikle.

Na tržištu od 2017.

Gorenje u projekt obnove sjaja starom brendu slovenskih bicikala, koji su bili poznati na prostoru nekadašnje Jugoslavije, ulazi sa ljubljanskim trgovačkim centrom BTC kao partnerom.

Prvi bicikli nove generacije na tržištu će se pojaviti 2017. godine.

Najprije će se raditi moderna verzija nekad megapopularnog sklopivog bicikla Pony iz modernih materijala i s poboljšanom ergonomijom, a godinu kasnije tržište može očekivati i bicikle za gorsku i gradsku vožnju, te električne bicikle.

Do kasnih 80-ih godina prošlog stoljeća, tvornica bicikala Rog proizvodila je između 300.000 i 350.000 bicikala godišnje, ali je raspadom zajedničkog jugoslovenskog tržišta i jeftinim uvozom s dalekog istoka kasnije zapala u teškoće i propala.

Izvor: Agencije