Borko Tuševljak se posljednju godinu dana aktivno bavi dekoracijom voća za sve vrste proslava -voćke su urađene u Carving stilu.

BorkoBorko je za naš sajt LukavicaOnline ispričao sljedeće:”Već godinu dana se aktivno bavim dekoracijom voća, ugledao sam na internetu slike voćaka kako su urađene u Carving stilu, mnogo su mi se dopale, pa sam imao želju da to i sam probam. Pratio sam svjetske sajtove Carving majstora, kao i dobrih kuhara. Kada sam probao da napravim, prvi put labuda od Jabuke, izgledalo je kao da sklapam veliki mozaik ali svojim trudom sam uspio da to i uradim, pa sam svaki dan imao želje za tim, da što više toga naučim. To sam radio samo za svoje želje, sve do momenta, dok ljudi nisu počeli da gledaju moje radove, od kada su krenuli i pozivi da to radim za druge. Ja sam to sve olako prihvaćao i radio sa mnogo osjećaja. Za ovu vrstu aranžiranja voća je potreban nož koji je specijalan za tu vrstu posla. Onda sam počeo da kupujem alate mnogobrojne, koji omogućavaju lakšu i brzu pripremu voća. Ovaj posao je potrebno raditi sa mnogo ljubavi, volje, strpljenja, živaca, potreban je smisao za oblikovanje, a najvažnije od svega, za carving stil morate imati osjećaj. Ja sam dao svu svoju energiju,volju i želju da ovo radim i uspjevam mnogo u tome.”

Ukoliko želite da na nekoj od svojih proslava imate i umjetničko djelo Borke Tuševljaka, možete ga kontaktirati putem Facebook-a: Borko-Tusevljak-Carving

 Ova vrsta voćnog aranžmana se može probati u svečanoj sali “Bob-exclusive”.

voće4

 

Voće3

 

voće 2