Helikopter Vojske Crne Gore srušio se oko 13 sati u blizini Komanskog mosta u Podgorici.

PDGH

U nesreći su povrijeđene dvije osobe, javlja Televizija Crne Gore. Iz Uprave policije su saopštili da su na lice mjesta upućene policijske i medicinske ekipe.

Kako navode Vijesti, pilot je životno ugrožen, a pad su prijavili građani.

Srušio se u petak oko 13:00 u blizini Komanskog mosta, kod glavnog crnogorskog grada Podgorice, prenose regionalne agencije i lokalni mediji.

Kako je saopćeno iz policije, pad helikoptera prijavili su građani.

Iz Ministarstva odbrane Crne Gore je saopćeno da su teže povrijeđeni pukovnik Namik Arifović i potpukovnik Miroljub Antanasijević, referent u referatu za letačke poslove.

“Helikopter Vojske Crne Gore, sa oznakom Gazella HN – 45M, broj 12941, srušio se danas oko 13:00 časova u blizini Komanskog mosta kod Podgorice, za vrijeme izvođenja redovne planirane obuke u letjenju”, navodi se u saopćenju.

Arifović je zamjenik komandanta Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore.

Izgubio visinu i pao

“Ministarstvo odbrane, u saradnji sa nadležnim državnim organima, preduzima sve aktivnosti u identifikovanju uzroka pada. U toku je formiranje komisije za utvrđivanje uzroka udesa”, dodaje se u saopćenju.

Očevidac Rafim Softić rekao je ranije za Vijesti.me kako je helikopter dolazio iz pravca Danilovgrada i kako je u naselju Gornja Gorica počeo gubiti visinu, a potom se srušio.

Očevici su kazali kako su uočili da helikopter ima problem na gotovo 100 metara visine te da su imali utisak da će sigurno sletjeti.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova je saopćeno kako je pilot teže povrijeđen, dok je kopilot prošao s lakšim povredama.

Iz policije je kratko saopćeno da su policijske i spasilačke ekipe upućene na mjesto događaja.

Komanski most nalazi se na putu Podgorica – Nikšić.

Izvor: Agencije