art-vikend-pale-

Nastupom Benda “Majstorsi” i članova Studentskog pozorišta Pale večeras je na Palama počela manifestacija “Art vikend” koju organizuje Udruženje ljubitelja umjetnosti Pale /ULJUP/, u saradnji sa Kulturnim centrom.

Predsjednik ULJUP-a Goran Šinik istakao je da će članovi Studentskog pozorišta Pale kazivati poeziju eminentnih pjesnika, uz muzičku pratnju benda “Majstorsi”. Šinik je istakao da je ovaj “Art vikend” posvećen likovnoj umjetnosti, poeziji i muzici, a posjetioci će moći da kupe izložene slike.

“Za razliku od dosadašnjih “Art vikenda”, večeras smo odlučili da prve večeri prezentujemo pomalo neobičnu varijantu, rege muziku koja je manje ili više poznata na ovim prostorima”, istakao je Šinik. On kaže da će se publici predstaviti rege bend iz Kraljeva “Dečija radost” koji dobro “kotiraju” na rege sceni u Srbiji. Šinik je naglasio da je sutrašnje veče posvećeno klasičnoj muzici u izvođenju učenika i profesora Niže muzičke škole Pale.

ULJUP je nastao prije nešto više od godinu dana sa idejom da pokušaju da prezentuju pet vidova umjetnosti – pozorište, film, književnost, muziku i likovnu umjetnost i koncipirali su svoje djelovanje na četiri “Art vikenda” godišnje. Član Studentskog pozorišta Pale Nemanja Popović istakao je da su se rado odazvali pozivu da učestvuju na “Art vikendu” gdje će govoriti poeziju, i to neka autorska, ali i poznata djela, uz pratnju benda “Majstorsi”. Član rege benda “Dečija radost” iz Kraljeva Danilo Jagodić istakao je da će večeras svirati neke obrade, ali i svoje autorske numere.

Izvor: Sarajevo-rs