BEOGRAD – Aleksandar Stanković (29), poznatiji kao Sale Mutavi i u javnosti predstavljen kao jedan od vođa navijača Partizana ubijen je u četvrtak uveče u Beogradu. Prema pisanju beogradskih medija, Stanković je ubijen dok je ulazio u svoj  “audi“ na raskrsnici ulica Bačvanske i Gospodara Vučića u blizini Centralnog zatvora, kada je u njega ispaljen rafal. Tom prilikom je teško ranjen muškarac M.Đ, za koga beogradski mediji navode da je bio čuvar u Centralnom zatvoru. Takođe, spekuliše se i da je on donedavno bio zaposlen u Ministarstvu pravde, ali da je i dao otkaz i da je radio kao tjelohranitelj ubijenog Stankovića.
U saopštenju MUP je navedeno da se pucnjava dogodila sinoć oko 21 čas, da je ubijen jedan muškarac, kao i da je jedna osoba ranjena, uz napomenu da policija intenzivno traga za počiniocem ovog krivičnog djela. Mediji spekulišu da je do obračuna došlo zbog neraščišćenih kriminalnih računa, kao i da je za egzekuciju Stankovića odgovorna “crnogorska mafija“. Ko je bio Sale Mutavi? Iako se je Stanković bio tema emisija Insajder, gdje je navedeno da godinama izbjegava odlazak na odsluženje zatvorske kazne zbog trgovine narkoticima, o njemu je šira javnost saznala tek kada je objavljeno da je učestvovao u incidentu ispred stadiona FK Partizan. Tom prilikom je teško povrijeđen pripadnik obezbjeđenja direktora beogradskog kluba Miloša Vazure, ali iako je snimljen videonadzorom, protiv njega nije pokrenut krivični postupak.

U tom slučaju su osuđeni, takođe navijači Partizana, Veljko Belivuk, na godinu dana kućnog zatvora i Darko Ristić na 21 mjesec zatvora. Stanković je bio jedan od vođa navijačke grupe “Janjičari“ koja je poslije hapšenja velikog broja članova grupe “Alkatraz“, poslije smrti Brisa Tatona, preuzela primat na južnoj tribini stadiona u Humskoj ulici.

Prethodno je Stanković bio jedan od viđenijih ljudi na stadionu Partizanovog večitog rivala, Crvene zvezde, takođe kao jedan od vođa navijača. Vođa dilera Stanković je uhapšen sa još sedmoricom 6. marta 2006, kada je označen kao vođa dilera droge u beogradskom naselju Medaković. Presudom Višeg suda u Beogradu od 20. decembra 2011, koja je postala pravosnažna odlukom Apelacionog suda od 6. februara 2013, Stanković je proglašen krivim i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od pet godina i 10 mjeseci. Presuđeno mu je i da plati 50.000 dinara. Presuda je postala izvršna 14. maja 2013. i dostavljena je na izvršenje Prvom osnovnom sudu.

Izvor: Nezavisne

.

Video: You Tobe TV Partizan

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Ko-je-bio-ubijeni-vodja-navijaca-Partizana-Sale-Mutavi-VIDEO/392325