Visoka_škola_unutrašnjih_poslovaPolicija je uhapsila N. L. iz Kalinovika, pripadnika CJB Istočno Sarajevo, zbog brutalnog napada na kolegu V. S.

Operativnom dežurstvu CJB Banjaluka 25. maja oko 19.50 časova prijavljeno je narušavanje reda i mira u Internatu Uprave za policijsko obrazovanje.

Kako je potvrđeno „EuroBlicu“, napad se dogodio u Internatu Uprave za policijsko obrazovanje MUP RS u Banjaluci, a napadač i žrtva su bili cimeri. Epilog krvave tuče, kako su je opisali očevici, bile su povrede V. S. dok je napadač završio na psihijatriji. Obojica su polaznici obuke MUP “Obnova znanja” i imaju više od 40 godina.

– Prvo su se posvađali, a zatim je krenulo brutalno batinanje, i to u sobi u kojoj su spavali. Svemu je kumovao alkohol, jer je N. L. bio pijan, a tuča bi se sigurno završila sa ozbiljnim posledicama da napadač nije spriječen na vreme – ispričao je očevidac koji je zamolio da mu ne navodimo ime.

– Nakon napada N. L. je uhapšen i upućen na psihijatrijsku kliniku gdje mu je ukazana pomoć. Ovakvo ponašanje se ničim ne može opravdati, ali čovjek najverovatnije boluje od PTSP i u jednom trenutku mu je puk’o film – dodao je izvor “EuroBlica”.

„EuroBlicu“ je potvrđeno da su napadač i žrtva bili polaznici policijske obuke MUP RS za državne službenike koji rade u policiji.

Mile Šikman, načelnik Uprave za policijsko obrazovanje MUP RS, kratko je odgovorio da ne može komentarisati slučaj.

Mirna Miljanović, portparol MUP RS, potvrdila je da se dogodio incident i dodala da je napadač N. L. odmah uhapšen.

– Operativnom dežurstvu CJB Banjaluka 25. maja oko 19.50 časova prijavljeno je narušavanje reda i mira u Internatu Uprave za policijsko obrazovanje. Polaznik kursa “Obnova znanja” N. L. iz Kalinovika u vidno alkoholisanom stanju u sobi u kojoj je bio smešten napao je S. V. iz Kalinovika sa kojim je delio sobu – objasnila je portparol MUP RS.

– S obzirom na to da se radi o službeniku CJB Istočno Sarajevo, N. L. je odmah udaljen sa dalje obuke i suspendovan – zaključila je Miljanovićeva.

Izvor:@TV