Rijetko koji suvremeni gost može zamisliti svoje putovanje bez smartphonea ili tableta koji mu služe kao neka vrsta alata za bilježenje uspomena. S pravim aplikacijama putovanje može biti prilika za stjecanje znanja, povećati stupanj sigurnosti gosta ili jednostavno povećati kvalitetu nekog od aspekata putovanja. U nastavku donosimo nekoliko aplikacija koje na putovanju mogu biti vrlo korisne.

Duolingo

Duolingo je aplikacija koju koristi više od 70 milijuna ljudi diljem svijeta. Besplatna je i dosta jednostavna za korištenje. Iako nije zamjena za klasično učenje stranog jezika, može dobro poslužiti  za učenje osnova jezika prije putovanja. Kao u računalnoj igri, korisnik treba svladati nižu kako bi došao na višu razinu. Korisnik cijelo vrijeme dobiva i bodove, ovisno o tome kako je svladao pojedinu razinu.

Izvor: Play.google.com/iturizam.info

Google Translate

Prilikom posjeta nekoj destinaciji, Google Translate može bitno olakšati cijelu komunikaciju. Aplikacija je brza i jednostavna, posebno ako je riječ o prevođenju natpisa, znakova i sl.

LiveTrekker

Prilično ambiciozan projekt, ova aplikacija omogućuje gostu da za vrijeme putovanja napravi svoj digitalni dnevnik i to uz pomoć interaktivne karte. Aplikacija korisnika prati na putovanju, te crvenom linijom označava rutu kojom on ide. LiveTrekker također nudi mogućnost kontrole brzine kretanja, nadmorske visine i sl.

Google Now

Za kraj još jedna korisna aplikacija iz Googlea. Google Now omogućuje korisniku naći bilo koju informaciju, od letova do kulturnih i ostalih spomenika na destinaciji koju planira posjetiti. Najveća kvaliteta ove aplikacije je jasnoća i preciznost rezultata.

Wolfram Sun Exposure

Wolfram Sun Exposure je aplikacija u prvom redu namijenjena gostima koji svoj odmor provode uz more, na plaži. Koristeći Wolfram Sun Exposure, gost može dobiti detaljne informacije o utjecaju sunčeva zračenja na njegovu kožu. Aplikacija je jednostavna za korištenje i kad gost unese svoj tip kože, Wolfram Sun Exposure izračuna koliko može još vremena provesti na suncu prije nego što dobije opekline. Osim toga, korisnik može dobiti i prognoze vezane za UV zračenje na određenoj lokaciji, jačinu kreme za sunčanje koju koristi i sl.

Izvor i foto: www.iturizam.info