Opština Istočno Novo Sarajevo je putem institucije načelnika Opštine, među prvima potpisala Platformu za mir, čime je poslala snažnu poruku da je mir najvažniji temelј na kojem se treba graditi društvo u našoj lokalnoj zajednici, te Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Zajedno sa više od 60 kolega načelnika i gradonačelnika, koji su takođe potpisali Platformu za mir, Opština Istočno Novo Sarajevo je svjesna činjenice da je taj dokument potekao upravo iz lokalnih zajednica, odnosno od naroda i građana koji žive u opštinama širom Republike Srpske i BiH, te da je podrška Platformi bitan iskorak ka stabilnom i otvorenom društvu, koje treba biti spremno da razumije da postoje drugačiji pogledi na različite istorijske okolnosti i događaje koji su se odvijali u BiH.

Osim toga, Platforma za mir je upravo platforma koja omogućava otvaranje iskrenog i otvorenog dijaloga o svim temama koje stoje ili mogu stajati na putu našeg napretka i bolјeg života za sve naše stanovnike.

S tim u vezi, raduje nas predstojeće usvajanje Platforme za mir na narednoj sjednici Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Izvor i foto: Opština Istočno Novo Sarajevo