OK Fest i ove godine nastavlja sa partnerskom i prijateljskom saradnjom sa Operacijom kino i Sarajevo film festivalom , sa kojima ćemo zajedno tokom OK fest-a, 01/02/03 jula u fantastičnom ambijentu ljetnjeg kina na Tjentištu svim učesnicima omogućiti uživanje u svjetskim, evropskim i regionalnim filmskim ostvarenjima. Zajedničkom saradnjom obogatićemo program cinema zone OK Festa i stvoriti sjajan ugođaj i ambijent za sve ljubitelje filmskog platna.

“Operacija Kino već 5 godina putuje po BiH i ukupno smo do sada upriličili 150 filmskih projekcija i preko 40 000 posjetilaca. Ovo će biti šesta godina održavanje Operacije Kino ali treću godinu zaredom ćemo posjetiti OK Fest na Tjentištu. Ja sam od samog početka oduševljena cjelokupnom idejom OK Festa i svime onim što zapravo cijela ekipa OK festa radi. Nadamo se da će i ove godine publika biti zadovoljna kada je u pitanju odabir filmova i da ćemo se mi uklopiti u cjelokupan ambijent i neku misiju i viziju koju zajedno dijelimo” rekla je ovo Ena Rahelić, voditeljica projekta Operacija Kino.

Operacija kino i Sarajevo film festival i ovoga puta izabrali su sjajne filmove koji će se prikazivati u “cinema zoni” OK Festa: “Smrt u Sarajevu”, “Tragovi sandalovine” i “Druga majka”.

 

#budiOK

 

 

OK fest

www.okfest.net