TAKMICENJE MUPPolicijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Istočno Novo Sarajevo, provodeći preventivne aktivnosti u cilju poboljšanja stanja bezbjednosti u saobraćaju, u prethodnom periodu vršili su edukaciju učenika osnovnih škola iz Istočnog Sarajeva, te aktivno učestvovali u njihovom pripremama za regionalno takmičenje u ovoj oblasti koje je održano u subotu 23.04.2016. na igralištu Osnovne škole „Sveti Sava“ u Lukavici.

Organizator ovog takmičenja je AMD Istočno Sarajevo, a učeće je uzelo osam ekipa sa oko 40 učenika iz Sokoca, Pala, Mokrog i Istočnog Sarajeva. Policijski službenici donirali su takmičarima majice u cilju njihove jednoobraznosti,  kao i promocije daljih preventivnih aktivnosti koje će se ogledati kroz rad  školskih saobraćajnih patrola sa policijskim službenicima.

U  ovom takmičenju prvo mjesto osvojili su učenici OŠ „Srbija“ iz Pala, a drugo i treće mjesto učenici OŠ „Sveti Sava“ iz Istočnog Sarajeva. Pobjednici će nakon priprema i edukacije od strane policijskih službenika, nastaviti takmičenje u Tesliću na republičkom takmičenju.

Ovakve i slične aktivnosti biće nastavljene i u narednom periodu pogotovo iz razloga što je veliki broj osnovaca iz drugih škola pokazao interesovanje za sticanje znanja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.