Sinoć je u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, u okviru obilježavanja Dječije nedelje održana priredba koju je organizovao Vrtić „Mašin svijet“, pod nazivom:

 “Veliki svijete poštuj moja prava, jer ja sam samo dijete“

Mališani su pred više nego punom salom gledalaca pokazali na koji način provode vrijeme u vrtiću Mašin svijet. Plešući, glumeći, recitujući i slikajući su gledaocima dočarali sliku njihovog svakodnevnog boravka u ovoj ustanovi.

vrtic1U vrtiću „Mašin svijet“ mališani imaju priliku da učestvuju u raznim kreativnim radionicama, da putuju, uče i druže se i na taj način korisno provode vrijeme u vrtiću. Osim navedenog, vrtić je dostupan, svim mališanima,  za proslavu rođendana u njihovoj rođendaonici.

„Današnja manifestacija je priređena sa ciljem skretanja pažnje roditeljima na dječija prava. U Sali Kulturnog centra večeras se tražilo i mjesto više, što je meni iskreno i drago, jer vidim da roditelji žele da podrže naš rad i trud u posljednjih mjesec dana“istakla je direktorica vrtića „Mašin svijet“ Jelena Lubura.

U vrtić „Mašin svijet“ od nedavno je uveden NTC sistem učenja, koji podrazumijeva edukaciju djece, vaspitača i roditelja koji usvojeno znanje i vještine mogu da primijene u svakodnevnim aktivnostima u radu sa djecom. Ovaj vrtić posjeduje NTC licencu za rad, što potvrđuje želju za napretkom djece, vaspitača i roditelja.

Vrtić „Mašin svijet“  će od novembra mjeseca dobiti licencu Montesori i kao takav biti jedni na području Istočnog Sarajeva.