Trinaesta redovna sjednica Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo održana je u srijedu, 21. februara 2017. godine i na njoj je razmatrano 7. tačaka dnevnog reda.

Na trinaestom skupštinskom zasjedanju odbornici su izabrali Aleksandra Glavaša za predsjednika Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo, koji je inače dosadašnji odbornik DNS-a.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić je izrazio zadovolјstvo što se nakon pet mjeseci, koliko je prošlo od smjene dotadašnjeg predsjednika Skupštine opštine Dejana Šantića, kompletira skupštinsko rukovodstvo. Načelni je čestitao g- dinu Glavašu na izboru, poželјevši mu da uspješno vodi Skupštinu, uz želјu da se maksimalno angažuje kada je u pitanju poštovanje Poslovnika i Statuta Opštine.

Novoizabrani predsjednik Skupštine opštine Aleksandar Glavaš, istakao je da je njegova obaveza, kao i obaveza odbornika, da podrže razvoj opštine i da prate i pomažu rad  Opštinske uprave.

Na trinaestoj sjednici Skupštine opštine g-đa Maja Pandurević je razriješena dužnosti vršioca dužnosti direktora Predškolske ustanove „Patrijarh Pavle“ Istočno Novo Sarajevo, a za vršioca dužnosti ove ustanove imenovan je g-din Nikola Ašanin.

Odbornici su prihvatili Informaciju o izboru sportiste godine opštine Istočno Novo Sarajevo za 2017. godinu, u kojoj se navodi da Opštinska uprava, u saradnji sa sportskim kolektivima, vršeći izbor sportiste godine, istovremeno sumira i promoviše dostignuća sportista, sportskih radnika i sportskih kolektiva. Izbor sportiste godine po svim kategorijama vrši Savjet za sport a prema Pravilniku za izbor sportiste godine opštine Istočno Novo Sarajevo.

Takođe, donesena je Odluka o dodjeli novčanih sredstava političkim strankama u 2018. godini, koje imaju odbornike u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo za finansiranje dijela troškova redovnog rada u iznosu od 30.000,00 KM.

22.02.2018.

Izvor: Opština Istočno Novo Sarajevo