Odlukama Skupštine opštine Istočna Ilidža industrijska zona „Krupac“, koja obuhvata područije orjentacione širine 1000m koji se prostire sa desne strane magistralnog puta, posmatrano u pravcu Sarajevo-Trnovo,  proteže se od mosta u Vojkovićima do mosta u Krupcu površine 135,95 hektara, dobila je dodatne pogodnosti za ulaganje privrednih subjekata.

Pored blizine međunarodnog aerodroma u Sarajevu koji se nalazi na udalјenosti od 3 kilometra, blizine auto-puta 5C koji je samo 5 kilometara od zone, blizine sarajevskog tržišta, privredni subjekti su dobili dodatne olakšice za ulaganja u ovom djelu opštine Istočna Ilidža. Za izgradnju poslovnih objekata preko 400m2 i zapošlјavanje minimum (3) tri radnika sa Zavoda za zapošlјavanje – Biro Istočna Ilidža, moguće je ostvariti popust do 50% obaveza na ime rente i uređenja za izgradnju građavinskog objekta. Površina obuhvata koji pokriva ova zona iznosi 135,95 hektara, a svoje mjesto poslovanja u njoj je već našlo 15 preduzeća koja zapošlјavaju oko 170 radnika na površini od oko 7000m2 izgrađenog poslovnog prostora (Ilidža putevi, Mis-rofiks, Foboluks, Gilјe – GAS, SAS – petrol, Mandić – petrol, Pekara Ukrina, mesna industrija Stanković…)

U poslednje vrijeme najveću zainteresovanost za gradnju poslovnih objekata privredni subjekti su pokazali u djelu zone odlagalište vlasništvo – GP PUT za koju je urađen plan parcelacije prikazan na slici ispod. Površine parcela su cirka 4000m2 a investitor za svoje potrebe može spojiti više lokacija zavisno od potrebe objekta koji će investitor graditi.

Renta iznosi 15,33km/m2 korisne površine objekta, a uređenje zavisi od opremlјenosti zemlјišta infrastrukturom i iznosi prosječno 30-40km/m2 korisne površine objekta. Cilј menadžmenta Opštine Istočna Ilidža je da se za period od 3 godine površine izgrađenih poslovnih objekata i broj zaposlenih udvostruče.

Izvor: www.istocnailizda.net