Na današnjoj press konferenciji načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Čosić, predstavnicima medija je saopštio, da je ova opština danas objavila tender za izgradnju Trga Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu. Tender će biti otvoren mjesec dana, a rok predviđen za izgradnju je šest mjeseci. Donator izgradnje Trga u Istočnom Novom Sarajevu je Republika Srbija a radove će izvoditi Opština Istočno Novo Sarajevo. Objavljivanjem ovog tendera su ispoštovane sve ranije planirane aktivnosti opštine Istočno Novo Sarajevo, kao što je izgradnja gradskog parka “Gavrilo Princip”, obdaništa “„Patrijarh Pavle”, rekonstrukcija Kulturnog centra, izgradnja dva igrališta a u skorije vrijeme i završetak započetih radova na Domu zdravlja i rekonstrukcija Sportske dvorane.

Trg će posjedovati javni parking okrenut prema Spasovdanskoj ulici, centralnu zonu, prostor za djecu, hortikulturalni dio, fontanu, spomenik, elektronske info panoe koji će služiti za informisanje građana i dvije gradske česme. Trg će moći da okupi oko 25.000 ljudi.

Na ovaj način novo izgrađeni Trg, sa gradskim parkom “Gavrilo Princip” i Sportskom dvoranom će predstavljati srce Istočnog Novog Sarajeva ali i Grada Istočno Sarajevo.

U skorijoj budućnosti je planirano objavljivanje i tendera za rekonstrukciju Sportske dvorane Istočno Novo Sarajevo.