Naša poznata kreatorka Marina Kosorić će predstaviti svoju novu kolekciju na 37. BH Fashion Week Sarajevo, u nedelju 06.11. 2016. sa početkom 20.o0 u Domu oružanih snaga BiH.

Marina je rođena u Odesi u Ukrajini, a trenutno živi u Istočnom Sarajevu. Sebe smatra bh. dizajnerkom, s obzirom da se ovom djelatnošću počela ozbiljnije baviti tek nakon dolaska u BiH.

Ruski dizajneri ističu se po tome što je u njihovom radu značajno zastupljen ručni rad. Marinine kreacije su unikatne, oplemenjene kristalima, cirkonima…

“Upravo taj individualni pristup izradi svake kreacije u velikoj mjeri doprinosi da ona bude originalna i unikatna. Mislim da se originalnost cijeni, jer svaka žena ima potrebu da se istakne, da bude primijećena, drugačija i ljepša od drugih”, poručila je ova dizajnerka.

Ipak, Marina se nada da će imati prilike da izlaže i u svojoj rodnoj Ukrajini, kao i Rusiji.

SNL NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO predstavlja 37. sezonu, od 04.11. do 06.11. u Domu oružanih snaga BiH kad će u tri dana svoje kolekcije predstaviti najjača imena modne scene od kojih izdvajamo: Emina Husedžinović – Ibrahimović, Emir Medić, Blanka Zgonjanin, Jean Angie Kaser, DeeDeeSparow by Aida Vrabac Trnačević u suradnji s BH brendom ZizzaShoes i modnom dizajnericom obuće Zerinom Gegić, Marina Kosorić, Amina Hasanbegović, Slađana Zgonjanin, JJ by S&M Design i dr.

kosaric