SARAJEVO – Na bosanskohercegovačkoj olimpijskoj ljepotici Bjelašnici sinoć je počelo noćno skijanje, a iz Firme ZOI ’84 istakli su da će ljubitelji skijanja moći uživati svako veče.

“Noćno skijanje krenulo je od sinoć. Bilo je jako lijepo i bio je popriličan broj naših skijaša i korisnika usluga. Nadamo se da će tako biti i večeras obzirom da planiramo svako veče noćno skijanje u terminu od 18:30 do 21 sat”, rekla je Amra Kaljić, rukovodilac Sektora marketinga u Firmi ZOI ’84. “Pala je izvjesna količina snijega. Naravno, to nije dovoljno ali smo mi uložili maksimalne napore i putem sistema vještačkog osnježavanja omogućili smo da se djelimično koristi i BX staza, odnosno BX lift. Inače će biti u funkciji BX i K1 liftovi. Razmišljali smo i o puštanju trosjeda. Međutim, zbog prilično loših vremenskih uslova danas, pogotovo na okretnoj stanici trosjed žičare, to nismo učinili “, istakla je Kaljić.

Prema njenim riječima, trosjedna žičara je u stanju pripravnosti dok se ne steknu povoljni vremenski uslovi jer je trenutno vjetrovito i pada snijeg. Cijena noćnog skijanja je 20 KM i u noćnom terminu ne vrijedi sezonska karta.

Na Jahorini će noćno skijanje biti organizovano srijedom, petkom i subotom na stazi Poljice, gdje će ski lift biti u funkciji za sve skijaše i bordere u periodu od 18 do 21 sat. Cijena ski passa za noćno skijanje je definisana zvaničnim cjenovnikom ski karata za sezonu 2015/16 i iznosit će 18 KM.