Član Smučarskog kluba „Sarajevo-Istočno Sarajevo, Pale“ Mladen Plakalović

Priznanje najbolјem sportisti uručio je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija, koji je rekao da Grad godišnje izdvaja znatna sredstva za sport, te da je prema podacima, među prvim lokalnim samoupravama u Republici Srpskoj po iznosu budžetskih izdvajanja za oblasti sporta u odnosu na broj stanovnika.

On je dodao da će Grad nastaviti da pruža podršku sportskim radnicima i klubovima.

„Sportisti, treneri i sportski radnici koji ostvarauju zapažene rezultate na domaćim, regionalnim, evropskim i svjetskim takmičenjima, naši su najbolјi ambasadori i naša je dužnost i obaveza da im, u skladu sa mogućnostima, obezbijedimo bar osnovne uslove za rad, treninge i odlazak na takmičenja“, naglasio je Samardžija.

Sportista godine grada Istočno Sarajevo Mladen Plakalović kaže da mu ovo priznanje znači mnogo, jer su prepoznati njegov trud, rad, zalaganje i rezultati.

„Moji najbolјi rezultati u 2016. godini su 52 osvojena FIS boda u Slovačkoj gdje sam u konkurenciji od 110 takmičara trku završio među prvih pet“, rekao je Plakalović i podsjetio da je on prvak BiH u biatlonu.

„Pobjednik sam svih domaćih takmičenja. Na takmičenju u Austriji sam zauzeo 8. mjesto u konkurenciji od 110 takmičara. U 2017. godini planiram da nastavim da treniram još jače na ovom nivou s cilјem postizanja još bolјih rezultata“, istakao je Plakalović.

Predsjednik Savjeta za sport Grada Istočno Sarajevo Goran Šehovac rekao je da su najbolјi sportisti, kolektivi i sportski radnici birani na osnovu kriterija pravilnika Vlade RS, pa da samim tim nije bilo dvojbe u izboru najbolјih.

„U izboru najbolјih su bili najbitniji njihovi uspjesi. Sarajevsko-romanijska regija je poznata po talentima iz svih kategorija sporta. Najbolјi sportista grada Mladen Plakalović ima najbolјe rezultate ikada upamćene u smučarskoj reprezentaciji BiH i olimpijac je, tako da nije bilo dvojbe u izboru i nismo imali težak zadatak“, kaže Šehovac.

Džudo klub „Famos“ iz Istočne Ilidže pproglašen je za najbolјi sportski klub u Istočnom Sarajevu za prošlu godinu, koji je na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima osvojio veliki broj medalјa.

Priznanje za najuspješnijeg sportskog radnika dobio je član Džudo kluba „Romanija“ Pale Mirko Subotić, dok je za najuspješnijeg trenera proglašen Dejan Vukadin iz Karate kluba „Slavija“ iz Istočnog Novog Sarajeva.

Udruženje za pomoć djeci i omladini s posebnim potrebama „Sunce“ sa Pala dobitnik je priznanja za najuspješnije udruženje za pomoć licima sa posebnim potrebama, a član Udruženja za pomoć licima s posebnim potrebama „Podrška“ Sokolac Bojan Bakmaz proglašen je za najbolјeg sportistu u kategoriji invalidnih lica i lica s posebnim potrebama.

Nagrade su dobili i šestoro najperspektivnijih sportista iz Istočnog Sarajeva: Kristijan Jovović (KK „Glasinac“ Sokolac), Lav Divlјan (Džudo klub „Famos“, sekcija Trnovo), Igor Beribaka (RK „Igman“ Istočna Ilidža), Mia Elek (Điju đica klib „Slavija“ Istočno Novo Sarajevo), Bogdan Jugović (Tekvan-do klub „Romanija“ Pale) i Đorđe Santrač ( Smučarski klub „Mladen Grujić“ Istočni Stari Grad) .

Izvor: Grad Istočno Sarajevo