željkaSarajevo – Premijeri RS i FBiH Željka Cvijanović i Fadil Novalić i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić danas će u Sarajevu razgovarati o mehanizmu koordinacije, a Zvizdić očekuje da će ovaj sastanak biti finalni.

– Sve poslije toga bilo bi bezrazložno odugovlačenje usaglašenog teksta, jer smatram da su sva pitanja unutar mehanizma koordinacije sasvim dovoljno i ozbiljno prodiskutovana – rekao je Zvizdić.

On tvrdi da se finalni tekst neće razlikovati mnogo u odnosu na osnovni, osim što će određeni članovi biti definisani na svima prihvatljiv način.

– Najveći i najvažniji dio je odredba da niko ne može otići na sastanke u EU i prezentovati materijal koji prije toga nije u potpunosti usaglašen – rekao je Zvizdić.

Govoreći o prilagođavanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i EU, Zvizdić je rekao da su tehnički razgovori dovedeni u završnu fazu.

– Naš pregovarački tim, odnosno glavni pregovarač je prilično zadovoljan. Informisao nas je da je BiH ostvarila veoma pozitivne rezultate u toku pregovora. U konačnici će protokol koji će biti parafiran najdalje do kraja ovog mjeseca biti vrlo povoljan za BiH – tvrdi Zvizdić.

 

Izvor:Glas Srpske