koji su zahtijevali intervenciju vatrogasaca, što predstavlja značajno povećanje u odnosu na isti period prošle godine.

Velika površina grada, kao i veoma nepristupačni tereni, zahtijevali su maksimalnu angažovanost svih raspoloživih ljudskih i materijalno – tehničkih sredstava.  Blagovremenim intervencijama pripadnika Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo, uz nadljudske napore, svi požari su lokalizovani i neutralisani, bez ljudskih žrtava i povrijeđenih, kao i bez veće materijalne štete.

Ljudski faktor i nemar su i ovaj put bili najveći uzročnici požara.  U Sokocu je ugašeno 97 , u Palama 46, u Istočnom Novom Sarajevu 35 požara, te 8 požara na području koje pokriva ispostava u Trnovu.

Značajnu podršku pripadnicima vatrogasne jedinice u borbi sa vatrenom stihijom pružili su lokalno stanovništvo i zaposleni u šumskim gazdinstvima.

Iz Teritorijalne vatrogasne jedinice još jednom apeluju da građani budu pažljivi prilikom uređenja imanja, da ne spaljuju korov i drugi zapaljivi materijal na nedozvoljenim mjestima i da vatru ne ostavljaju bez nadzora. Iz Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo izražavaju nadu da će u narednom periodu broj požara biti smanjen, kako zbog vremenskih prilika, tako i zbog konstantnih apela koji bi trebalo da pozitivno djeluju na svijest građana.