Prije nekoliko mjeseci Bolnica “Srbija“ imala je tri ginekologa. Danas ih je pet, od kojih su dva subspecijalisti za sterilitet i fertilitet.
U Bolnici „Srbija“ nedavno je počela da radi dr Danijela Petrović Popadić, ginekolog-akušer, subspecijalista za sterilitet i fertilitet. U Bolnicu “Srbija” došla je iz trebinjske bolnice.

Nova bolnica, odlična oprema kao i kolege, prvi su utisci koji joj daju dodatni motiv za rad u Istočnom Sarajevu.

„Postoji lijepa saradnja, sloga i dogovor što je jako važno jer su onda i naši pacijenti zadovoljni, osjećaju se sigurno. Moramo raditi na sebi kako bismo mogli pružiti sve usluge, da uvodimo nove endoskopske operacije. To je moja lična želja, radila sam to u Trebinju. Radićemo na sebi kako bismo pružali što bolje usluge našim pacijentima”, poručuje dr Danijela Petrović Popadić.

Kao još jednu želju, ali i plan rada ističe da je neophodno uspostaviti sistem u kome žena neće lutati jer žena koja ima problem sa sterilitetom u jednom danu u bolnici treba dobiti sve informacije. Od ukazivanja na problem do plana liječenja.

Tim ljekara na Odjeljenju ginekologije se proširuje jer se u Bolnicu „Srbija“ vraća i dr Zorica Koprivica, takođe subspecijalista za sterilitet i fertilitet.

Nebojša Šešlija, direktor ove zdravstvene ustanove kaže da Odjeljenje ginekologije sada ima pet vrhunskih doktora. Šešlija smatra da će se tek pokazati opravdanost ulaganja u novu zgradu i opremu.

„Zahvalni smo Vladi RS na odlučnosti da jedan ovakav objekat izgradi na području Istočnog Sarajeva. Tek ćemo vidjeti sve benefite jer je za sve potrebno vrijeme. Potpuno sam siguran da će, kako vrijeme bude odmicalo, Bolnica u Istočnom Sarajevu u svim segmentima praviti iskorak više“, kaže Šešlija.