SKUPŠTINA GRADA ISTOČNO SARAJEVO O BUDžETU ZA NAREDNU GODINU

Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo razmatraće na narednoj sjednici Odluku o nacrtu budžeta grada Istočno Sarajevo za 2018. godinu.

Ukupna budžetska sredstva Grada Istočno Sarajevo za 2018. godinu iznose 9.669.239 KM, što je za 1.068.739 KM više od Plana budžeta za ovu godinu.

Na skupštinskom zasjedanju biće razmatrana Odluka o nacrtu rebalansa budžeta grada Istočno Sarajevo za ovu godinu, kao  i Odluka o raspodjeli suficita iz 2016. godine.

Analizom ostvarenog suficita iz ranijeg perioda u iznosu 241.939 KM utvrđeno je da višak prihoda najvećim dijelom potiče od niza ušteda po potrošačkim jedinicama, te ostvarivanja viška prihoda u odnosu na rashode.

Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo trebalo bi da usvoje i Etički kodeks ponašanja izabranih predstavnika Skupštine i Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Skupština grada razmatraće Informaciju o stanju u oblasti sporta na području grada Istočno Sarajevo u 2016/2017.godini, kao i Odluku o davanju saglasnosti na prestanak rada Fondacije „Centar za edukaciju, inovacije i preduzetništvo“ Istočno Sarajevo.

Sjednica Skupštine grada Istočno Sarajevo biće održana u srijedu, 13. decembra od 10 časova.

Izvor: Grad Istočno Sarajevo