famos-750x350

Fudbaleri Famosa iz Istočne Ilidže i zvanično su započeli sa pripremama za nastavak sezone u drugoj ligi RS grupa Istok.

Nakon što su popularni Motoristi prezimili na trećem mjestu sa tri boda zaostatka za vodećim Podrinjem, ono što se nameće kao cilj pred nastavak šampionata jeste borba za prvo mjesto te plasman u Prvu ligu RS.

Šef stručnog štaba Famosa, Vladimir Drinjak istakao je da će pripreme biti izuzetno naporne te da je to jedini put do ostvarenja cilja.
„Moram da istaknem da će ove pripreme biti zaista teške i svi igrači će morati da daju svoj maksimum, u šta ne sumnjam. Stvorili smo dobru bodovnu zalihu u jesenjem dijelu i smatram da smo jedni od favorita za titulu. Sigurno je da imamo kvalitetnu ekipu i uz dobre pripreme, moći ćemo da se nadamo ostvarenju cilja“, jasan je Drinjak.

Prozivci fudbalera prisustvovali su i članovi Upravnog odbora koji su jednoglasno podržali ekipu u pohodu na vrh tabele. Predsjednik kluba Marinko Božović naglasio je kako će igrači imati apsolutnu podršku u tim nastojanjima.
„U ovom trenutku imamo zaista respektabilnu ekipu i to smo i dokazali u prvom dijelu. Vjerujemo da će se u toku priprema priključiti još igrača koji će pojačati tim. Za prvoplasiranim Podrinjem zaostajemo tri boda, a već prvo proljećno kolo imamo priliku da to nadoknadimo jer ih dočekujemo na našem terenu. Vjerujem u ovu ekipu i nadam se da ćemo se na kraju sezone svi radovati tituli šampiona“, istakao je Božović.

Vladimiru Drinjaku odazvalo se 25 fudbalera. Okosnica tima iz jesenjeg dijela je ostala na okupu, uz još nekoliko priključenih igrača iz omladinskog pogona, dok u narednom periodu treba očekivati i nova pojačanja.

Fudbaleri Famosa su jesenji dio završili na trećem mjestu sa 28 bodova, tri manje od prvoplasiranog Podrinja, dok Napredak iz Donjeg Šepka ima 30 bodova.

Izvor: SportDC