Visoki predstavnik EU za spolјne poslove i bezbjednosnu politiku Federika Mogerini sastaće se u četvrtak, 2. marta, sa članovima Predsjedništva BiH, nakon čega će se obratiti studentima osam javnih univerziteta u BiH.

Sastanak u Predsjedništvu BiH zakazan je u 9.30 časova, dok će susret sa studentima biti održan u zgradi Rektorata Univerziteta u Sarajevu u 10.30 časova, najavlјeno je iz Delegacije EU u BiH.
Mogerinijeva će se u zgradi Parlamenta BiH u 12.00 časova sresti sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem i njegovim zamjenicima Mirkom Šarovićem i Vjekoslavom Bevandom, kao i sa ministrom inostranih poslova BiH Igorom Crnatkom.

Nakon sastanka, Mogerinijeva i Zvizdić obratiće se novinarima u 12.45 časova.

Uoči posjete zapadnom Balkanu Mogerinijeva je izjavila da je za EU klјučni prioritet rad sa ovim regionom koji se nalazi u srcu Evrope.

“Želim da vidim napredak na reformskom putu svakog od partnera sa zapadnog Balkana, kako bi bilo omogućeno da taj proces sigurno napreduje. Regionalna saradnja i dobrosusjedski odnosi i dalјe ostaju veoma važni”, poručila je Mogerinijeva.

Izvor: Srna