Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je da su mladi najvažniji potencijal Republike Srpske koji treba maksimalno iskoristiti, ističući da je PDP otvoren za mlade ljude.

Borenović je uoči susreta sa mladim u Istočnom Sarajevu rekao da je veoma važno čuti šta oni misle o budućnosti na ovim prostorima i o politikama PDP-a.

“Mi nemamo šanse za razvoj Republike Srpske ako mladi ljudi ne budu ostajali ovdje i ne budu sve više učestvovali u kreiranju određenih potencijala Republike Srpske. Naša je namjera da na večerašnjoj tribini i tokom razgovora sa omladinom Istočnog Sarajeva čujemo njihove poruke, razmišljanja i viđenja njihovih budućih djelovanja”, izjavio je Borenović Srni.

On je najavio da će mladima Istočnog Sarajeva predstaviti šta su politike PDP-a, čime i kako hoće da ih animiraju da se više bave politikom koja će se, ukoliko se oni ne budu njom bavili, ona baviti njima.

“PDP je otvoren za mlade ljude i svakim danom sve više ih ulazi u ovu stranku. U Republici Srpskoj i BiH mi ubjedljivo imamo najmlađe Predsjedništvo stranke po prosječnoj starosti”, rekao je Borenović.

On je istakao da ova stranka ima metodologiju rada sa mladima putem Političke akademije koja sve više dobija na važnosti, te dodao da već u septembru kreće nova generacija Političke akademije PDP-a.

“Edukacijom želimo da kreiramo buduću generaciju mladih ljudi, da ih spremimo za sve izazove sa kojima će se suočavati Republika Srpska koja ima ozbiljne ekonomske, socijalne i moralne probleme. Nama je najvažnije da Republika Srpska bude jaka, da je obnovimo, a možemo je obnoviti samo sa karakternim, ozbiljnim, kvalitetnim, odgovornim i stručnim mladim ljudima koji imaju svoju ulogu i u PDP-u i u Srpskoj i društvu u kojem živimo”, dodao je Borenović.

Program menadžer Političke akademije PDP-a Anja Petrović rekla je Srni da je cilj stvaranje nove generacije političara koja će imati osnovno obrazovanje vezano za uređenost zemlje, vođenja kampanje, nastupa prema medijima.

“Ova politička akademija nije vezana samo za članove PDP-a. Do sada smo organizovali dvije generacije, a planiramo organizaciju i treće pa, ovom prilikom, pozivam mlade da se prijave”, navela je Petrovićeva.

Osim večerašnjeg sastanka sa mladim iz Istočnog Sarajeva, Borenović će sutra posjetiti kancelariju Udruženja penzionera Pale, a trebalo bi da razgovara i sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Nenadom Vukovićem.

 

(www.palelive.com / Srna)