Srednja škola 28. Juni iz Istočnog Sarajeva, u saradnji sa Omladinskom grupom Omladinskog resursnog centra Tuzla u okviru akcije „Jedan slatkiš – jedno dijete“  tradicionalno je podijelila paketiće štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.

Pored paketića koje su pripremili za naše najmlađe iz Doma bez roditeljskog staranja, priredili su im i predstavu pod nazivom „U potrazi za Djeda mrazom“ kao i zabavu uz gitaru i pjevanje. Također uz predstavu i podjelu paketića, za štićenike su organizovali prigodan kulturno umjetnički program uz pjevanje i gitaru.

Finansije za prevoz učenika srednje škole iz Istočnog Sarajeva su obezbijedili članovi Omladinske grupe Omladinskog resursnog centra Tuzla od svoga džeparca.

Bitno je istaći želju rukovodstva Srednje škole 28. Juni, na čelu sa direktorom Borisom Brajovićem, te profesoricama Renatom Tešić i Draganom Mandrapom, da svi zajednički djeci uljepšamo praznike i makar na trenutak pokažemo da niko nije zaboravljen i da u učenicima iz Istočnog Sarajeva imaju istinske prijatelje.

Predstavu je izvelo 8 učenika u pratnji gorenavedenih radnika iz Srednje škole 28. Jun Istočno Sarajevo.

Ovom prilikom, želimo apelovati na sve građane Tuzle i čitatelje da se odazovu akciji i svoje slobodno vrijeme kao i paketiće poklone mališanima iz Doma za nezbrinutu djecu u Tuzli, dodao je direktor Omladinskog resursnog centra Tuzla – Miralem Tursinović.

Video predstave i podjelu paketića možete pogledati na:

Predstava učenika Srednje škole 28. Juni iz Istočnog Sarajeva našim mališanima u Domu za nezbrinutu djecu Tuzla 🤗🤗🤗

Geplaatst door Omladinski resursni centar Tuzla – ORC Tuzla op dinsdag 26 december 2017