milkom-djurovski-750x350Novoimenovani šef stručnog štaba Slavije Milko Đurovski, kasno sinoć trebao je da stigne u Istočno Sarajevo. Pozvali smo ga telefonom  juče, i zatekli u Mariboru. Upravo se spremao da krene na put. Rado se odazvao da priča za Sportski žurnal, jer je to, kako kaže, njegova novina!!!

-Dan mi je, kada sam u Srbiji ili u mogućnosti da dodjem do Žurnala, počinjao i počinje sa njim. Drago mi je da prvu izjavu, kao novi kormilar Slavije, dajem upravo novini koja me je pratila i u igračkim i trenerskim danima,rekao je Milko.

Na naše pitanje – da li je bilo dileme da preuzme Slaviju osam kola pre kraja bh šampionata – rekao:

-Ne, nijednog, momenta. Kada su me pozvali i ponudili saradnju- bio sam spreman na izazove… To sam ja uvek voleo u životu. Ni jednog momenta se nisam dvoumio. Naravno, odmah nakon prvog razgovora raspitao sam se oko ekipe i pozicije na tabeli. Odluka je bila – prihvatam!!! Još kada sam se čuo sa nekadašnjim golmanom Željezničara, Draganom Škrbom, i saznao da je on u klubu, bilo mi je savršeno jasno da trebam da prihvatim poziv, kaže Milko.

Prema rečima Milka Đurovskog, ne zna lično ni jednog igrača Slavije, ali to ne bi trebalo da mu pravi problem. Čim dođe pogledaće video kasete, a imaće i nekoliko treninga do nedelje i dobro upoznati ekipu.

-Nije to ništa novo u našem poslu. Morate da radite i mislite brzo, pa ću i ja sa pomoćnicima i nakon pregleda video kaseta i treninga imati mnogo jasniju sliku. Ono što je meni važno je konstatacija svih da je ekipa fizički spremna i da može igrati u visokom ritmu. Moj tim je  uvek igrao agresivno i borbeno i to će biti i sada. Čeka nas težak duel sa Zrinjskim, ali nema odstu panja. Znam da imamo pet bodova viška nad onima što žele da se dočepaju opstanka!! Dobra je to prednost i moramo je saču vati, kaže Đurovski.

Zanimljivo je istaći da je on svojevremeno, kao trener   Rudar Prijedora igrao protiv Slavije. Bilo je to u Prvoj ligi Republike Srpske.

-Da, sećam se te utakmice… Nakon toga sam imao i razgovor sa rukovodstvom Slavije da dođem u Istočno Sarajevo. Više se i ne sećam zašto se nismo dogovorili, a evo sada jesam i drago mi je zbog toga. Posebno mi je drago da se vraćam u Sarajevo posle ko zna koliko godina. Ne sećam se kada sam igrao zadnju utakmicu  u gradu na Miljacki i koje je to bilo godine. Tada sam nosio dres Partizana, priseća se Milko Đurovski.

Podsetili smo ga i da je jednom, na Grbavici, čoveku koji je mnogo doprineo njegovom dolasku, Draganu Škrbi, dao tri ili četiri gola… Jednostavno je u dresu Crvene zvezde demolirao odbranu plavih!!!

-Sećam se toga. Igrao sam tada  u tandemu sa Husrefom Musemićem i bilo je, čini mi, se 5:2…. Ma, neka stara vremena… To je odvano istorija… Sada se gleda moj trenerski rad i rezultat. Svestan sam da i dalje privlačim medije zbog mog igračkog dosti gnuća i kvaliteta. Naravno, i zbog svega što mi se dešavalo u karijeri. To sam ja davno ostavio iza sebe i u potpunosti sam fokusiran na trenerski rad. Donedavno sam  trenirao slovenački Zavrč. Vodio sam ih u tri kola. Zabeležili smo dve pobede i jedan nerešen rezultat. Nazvao me, nakon remija, predsednik i tražio da igraju neki drugi!!! Spakovao sam stvari i otišao. Meni nikada niko nije diktirao ko će i kako će igrati!!! Teren je jedino merilo i moji igrači u Slaviji će to znati već od prvog treninga.

Prvo upoznavanje i trening, Đurovski će imati danas na stadionu Slavije,a zvanično predstavljanje novog šefa stručnog štaba  biće održano u četvrtak u Istočnom Sarajevu.

Izvor: SportDC