Posjetom Klinici za dječije bolesti Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, Medvjedić Lino zaokružio je svoju pretprazničku misiju tokom koje je posjetio devet bolnica širom Bosne i Hercegovine i poželio sretne praznike najmlađim borcima za zdravlje. Zajedno sa ekipom iz Podravke BiH, medvjedić Lino je mališanima podijelio poklon-kalendare, te izmamio osmijehe, kako kod roditelja, tako i bolničkog osoblja.

„Već tradicionalno, najmlađima su uručeni poklon-kalendari sa željama za brzo ozdravljenje, a predstavnici Podravke uručili su poklone osoblju Klinike. Radost koju je naš medvjedić Lino u proteklim posjetama donio dječici koja silom prilika borave u ovim ustanovama daje nam motivaciju da nastavimo sa dosadašnjim aktivnostima, jer su njihova sreća i osmijesi neprocjenjivi. Nadamo se da će dječaci i djevojčice koje smo obradovali ove godine uskoro biti u svojim domovima sa svojim porodicama, zdravi i zabavljeni svojim svakodnevnim dječijim brigama. Podravka će nastaviti pružati podršku onima kojima je to najpotrebnije, a svima želimo mnogo zdravlja, sreće i ugodnih momenata u predstojećim praznicima“, izjavila je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Svojim svakodnevnim radom, pored brige o njihovom zdravlju, pedijatrijski odjeli nastoje djeci ublažiti strah od boravka u bolnici i učiniti ga što lakšim i ugodnijim, ali i roditeljima pružiti sigurnost i oslonac. Ovakve posjete im pomažu da obogate zabavni sadržaj za djecu i tako im barem malo uljepšaju boravak u ovim ustanovama.

Medvjedić Lino je tako tokom posljednjeg mjeseca ove godine donio radost na pedijatrijske odjele UKC Sarajevo, Opšte bolnice Istočno Sarajevo, Zenici, dvije bolnice u Mostaru, te pedijatrije u Tuzli, Bijeljini i Banjaluci. Podravkin veseli tim predvođen omiljenim medvjedićem Linom obišao je i djecu bez roditeljskog staranja u Majčinom selu u Međugorju, Domu „Rada Vranješević“ u Banjaluci, te posjetio vrtić SOS Dječijeg sela u Sarajevu, gdje su uručene donacije Podravkinih proizvoda za kuhanje.