dvozacaSARAJEVO – Vozač Auto-moto kluba Banjaluka Goran Dojčinović proglašen je za najboljeg vozača BiH u konkurenciji šest takmičara.

Tradicionalnim obilježavanjem 15. januara, Međunarodnog dana vozača i mehaničara, spuštena je zavjesa na prošlogodišnju takmičarsku sezonu, u kojoj je najviše uspjeha imao automobilista iz Banjaluke Goran Dojčinović.

On je trijumfovao ispred takmičara iz Sarajeva Krešimira Bodnaruka i Suada Hote, a četvrti u ovom izboru bio je laureat iz 2009. Boris Miljević iz Banjaluke.

– Vrlo sam počastvovan izborom za najboljeg vozača. Velika je čast kada te kolege izaberu za najboljeg, jer tada znaš da stvarno vrijediš. Nadam se da ću nastaviti sa dobrim rezultatima, a ova nagrada me dodatno obavezuje da dam sve od sebe u idućem periodu – rekao je Dojčinović.

Prošla godina bila je vrlo uspješna za Gorana, koji je osvojio šampionsku titulu u auto-trkama na brdskim stazama, osvojeno drugo mjesto u auto-trkama na kružnim stazama, te najveće priznanje koje se može ostvariti u svijetu automobilizma – osvojena “dijamantska kaciga”.

Inače, ovo je takmičaru iz Banjaluke drugo priznanje za najboljeg vozača, a prvi put za najboljeg je izabran 2008. godine.

Svi dosadašnji dobitnici
Nagrada za najboljeg vozača dodjeljuje se od 2005. godine, a dosadašnji osvajači su: Neven Vukasović (Sarajevo) 2005. godine, Mladen Šojić (Modriča) 2006, Miroslav Josipović (Modriča) 2007, Goran Dojčinović (Banjaluka) 2008, Boris Miljević (Banjaluka) 2009. i Goran Dojčinović (Banjaluka) 2010. godine.