Škola Mentalne aritmetike MALAC GENIJALAC predstavlja poseban program edukacije namijenjen zdravom razvoju dječjeg mozga. Cilj programa je da dijete maksimalno probudi svoje mentalne kapacitete, povećavajući sopstveni intelekt i emocionalnu inteligenciju. Mentalni razvoj se postiže na zabavan i razigran način, zasnovan na tri ključne stvari: računanje abakusom, mentalna aritmetika i didaktičke igre.

Škola Mentalne aritmetike MALAC GENIJALAC radi po patentiranom programu MENAR Mentalne aritmetike ® koji se zasniva na TBDP programu (Total Brain Development Program) i VAK metodi (Vizuelno Auditivno Kinestetičko).

TBDP program (Total Brain Development Program) predstavlja sistem cjelokupnog moždanog razvoja kojim se podstiče aktivacija obe moždane hemisfere u ranim fazama njenog razvoja. Kao rezultat te aktivacije poboljšava se niz mentalnih sposobnosti kao što su memorija, inteligencija, koncentracija, mašta…
VAK metoda (Vizualno Auditivno Kinestetička) predstavlja metod učenja koji se razvio na osnovama neurolingvističkog programiranja (NLP) i podrazumijeva uključivanje tri čula (vid, sluh, dodir). Istraživanja su pokazala da se najbolji rezultati postižu kada se u procesu učenja informacije primaju putem različitih čula jer se na taj način aktivira najveći broj neuronskih puteva u mozgu. Opisanim metodom proces pamćenja dostiže svoj maksimalan potencijal jer se informacije prenose sa jedne na drugu moždanu hemisferu čime se aktivira cjelokupan mozak.

Koristi mentalne aritmetike

Škola MALAC GENIJALAC ne pruža samo mogućnost poboljšanja matematičkih sposobnosti djeteta, već i trajnog razvitka sljedećih vještina i sposobnosti:

  • brzo računanje
  • izuzetna koncentracija i pažnja
  • odlična memorija, razvijeni refleksi i predusretljivost
  • fotografsko pamćenje
  • analitičko i logičko razmišljanje
  • razvijene mentalne sposobnosti i povećanje inteligencije
  • razvijena čula vida, sluha i dodira
  • povećanu kreativnost, poboljšanu maštu i sposobnost vizuelizacije

Program je namijenjen djeci od 4. do 12. godine, jer je u tom periodu dječji mozak najaktivniji. Svojim posebnim metodama i tehnikama omogućuje aktiviranje obe moždane hemisfere i stavljanje u funkciju cijelog kapaciteta mozga. Rad se praktikuje u malim grupama (6-12 polaznika), kroz zabavne aktivnosti, različite igre i takmičenja, pri čemu je najvažnija opuštajuća i kreativna atmosfera i pozitivni emocionalni odnosi. Takođe, zahvaljujući licenciranom MENAR programu, učenicima je omogućeno učešće na prestižnim evropskim nadmetanjima, kao što su Olimpijade u mentalnoj aritmetici.

Velika prednost našeg programa je u jedinstvenoj online platformi, koja prije svega pruža kontinuiranu komunikaciju između predavača i učenika. Naša djeca putem online platforme mogu uvježbavati svoje mentalne kapacitete kroz igru i nadmetanja sa drugarima iz regije, ali isto tako mogu izazvati i djecu iz drugih država i takmičiti se sa njima u brzom računanju.

Nakon savladavanja rada na abakusu i sticanja sposobnosti korišćenja obe moždane hemisfere djeca postaju Malci Genijalci! U stanju su da obavljaju komplikovane računske operacije kao što su 7262×6/43 ili 8473+3637-7372… bez ikakvih pomagala, isključivo misaonim putem, dajući tačan odgovor za samo par sekundi!

Efekat postignut učenjem mentalne aritmetike ne gubi se po završetku školovanja, već postaje trajno oružje i vjerni pratilac naših Malaca kroz čitav život.

Početkom septembra, škola Malac Genijalac počinje sa radom i u Istočnom Novom Sarajevu. Prezentacija škole je zakazana za 27. maj 2017. godine u 18h u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo. Iskusni predavači će govoriti kako o prednostima mentalne aritmetike tako i o samom radu škole! Sve dodatne informacije putem telefona: 065/414-722, facebook stranice: www.facebook.com/malacgenijalacis ili na e-mail: malacgenijalacis@gmail.com. Na navedenim kontaktima se može izvršiti planiranje testiranja djeteta, rezervacija mjesta ili upis u školu.

Za djecu koja mijenjaju svijet!