ljubisa-cosic-360x200poklonPostovani prijatelji i oni sa kojima komuniciram preko drustvene mreze facebook, nerado se odlucujem da u ovo doba objavim sljedece sto cu napisati, ali sam primoran kao covjek da reagujem na sve one neistine koje su o meni iznesene putem teksta nepoznatog autora “Opstina Istocno Novo Sarajevo krupnim koracima u bolje sutra”, na portalu trebevic.net. Pored teksta i koncepta kojim je napisan, zelim da kazem da sam samo dodatno osnazen uvredama i komentarima iznesenim od strane nepoznatih, a sigurno organizovanih komentatora. Jasno je svima da je krenula predizborna kampanja i da zele da me diskredituju i blate oni koji bi da upravljaju opstinom kao sto se upravljalo ili cak oni koji su mislili da ce preko mene upravljati po svome nahodjenju.
U prilogu cu objaviti demantij koji profesionalci sa portala trebevic.net nece da objave, a uredno sam im ga poslao, potpisano imenom i prezimenom. Tesko se snaci u pisanju komentara i objavljivanju vijesti. Razumijem ih.
NECU da budem na strani onih koji gledaju samo licni interes, koji gledaju kako da je samo njima dobro, koje ne zanima sta je napolju.
NECU da budem slijepac u noci koji prati tragove koji mirisu koristoljubljem.
NISAM u ime opstine Istocno Novo Sarajevo prodao centimetra kvadratnog opstinske zemlje bilo kome ko nije srpskog imena i prezimena. Ne zelim druge narode da uvrijedim, ali nisam, jer smatram da nije vrijeme. Prodaju oni koji me blate i koji znaju kako se nagradjuju za to. Neka im je na cast!
NISAM gradio stanove i zgrade u svoje ime, i nisam stvarao podobne i nepodobne. U opstini Istocno Novo Sarajevo trenutno gradi poslovne ili poslovno stambene objekte ukupno 15 investitora.
NECU biti nikada niciji poslusnik, i izvrsilac, necu pjevati kako zele da sviraju, i neka nastave da me pljuju u lokalnim kafanama, mracnim secijama i skrivenim coskovima. Jedni, drugi, treci.
PONOSAN sam sto ste mi Buloge ispromovisali maksimalno i sto me i na taj nacin pljujete. P.S. 2008.godine, 125 od 180 stanovnika sela mi je dalo podrsku. Hvala i onim koji nisu.
PONOSAN sam sto sam se rodio preko puta Zeljinog stadiona, a primitivci koji me pljuju su sanjali o njemu. A opet sam ponosan sto sam otisao na Buloge:-) zbog rata.
PONOSAN sam sto ne postoji gotovo nijedan zahtjev za podrsku ili pomoc koji u opstini Istocno Novo Sarajevo nismo rijesili. Zao mi je sto nismo mogli vise.
PONOSAN sam sto ove godine imamo novca, sve smo dugove vratili i sto smo toliko stabilni.
PONOSAN sam i na svoje partijske kolege sto me brane tiho. Znaju oni zasto je to.
NECU nikada biti dio ekipa, timova, krugova. Bicu individualac koji se bori jednako za sve.
NISAM se tukao u XXL-u. Imam presudu za klevetu, cekam novac da nekom sretniku kupim kravu.
SRECAN sam sto nerviram sve one koji su od ovog grada i opstine htjeli ili hoce da naprave lokalni mali atar u kojem ce biti bitni gospodari zivota i svih kretanja. Nerviracu vas jos vise.
PONOSAN sam sto imam gimnazijske i studentske drugove sa kojima sam casno i posteno sticao znanja.
PONOSAN sam sto mi niko nije sredio ispit i zavrsio fakultet za mene.
PONOSAN sam sto nisam bio tatin sin. Bio sam i ostao sin svog tate.
PONOSAN sam sto sam dio onog cestitog i postenog SNSD-a. I nikad necu biti dio onog lazljivog i prevarantskog.
SRETAN sam sto nisam u SDS-u. Znamo se:-).
KRIVO mi je sto sam se petljao sa PDP-om. A neki nisu bili losi:-).
SRETAN sam sto vodim opstinu u kojoj se najvise djece radja.
SRETAN sam jer najredovnije placamo stipendije i naknade za pronatalitetnu politiku.

Dragi prijatelji, ima jos stvari koje cu ovih dana da pisem, jer nisam do sada bio aktivan, cijeneci da je znacajnije raditi, a ne pricati previse. Medjutim, od sada cu da se oglasavam. Bicu jos prisutniji, iskreniji i otvoreniji.
Mozda ovaj facebook i nije tako los za komunikaciju, jer ne znam da koristim twiter i Instagram.

U sljedecem postu cu objaviti demantij.

POZZ