Livadom do Brazila
16. NOV 2015. rtcg.me
________________________________________

sladjana-perunovic1Trening ujutru sat i po, a zatim popodne još dva sata. Godinama isti ritam. Ali, isplatio se. Slađana Perunović, sa nikšićkih livada naredne godine putuje za Rio. Na svoju drugu Olimpijadu. Slađana je juče na maratonu u Valensiji ispunila olimpijsku normu vremenom 2 sata, 41 minut i 18 sekundi. Time je sebi ponovo obezbijedila mjesto u društvu najboljih maratonki planete, a kako kaže za portal Onogošt, sve što je radila proteklih godina bilo je usmjereno upravo tom cilju, da se nađe u društvu najboljih.
„Mnogo rada, odricanja i prolivenog znoja bilo je potreabo da ostvarim ovo. Spremala sam se isključivo uNikšiću, a mali dio pri prema imala sam u Ulcinju i Zlatiboru“, kaže Slađana.
Atletika je u Crnoj Gori gotovo na amaterskom nivou što njen upsjeh čini još i većim. No, Slađana voli trčanje i to je bilo ključno da se pla sira na Olimpijadu. Ne radi se, kako kaže, o novcu, ni o velikim obećanjima, već o ljubavi prema atletici.
„Nema tu koristi. Ni za nas atletičare, niti za trenere“, jasna je Slađana.No, ima mnogo onih koji su se, otkriva ona, nadali da neće ostvariti ovaj rezultat.
Borila se sa tim više nego sa normom, ali kako kaže, sad je svima zatvorila usta.
„Živim u takvom društvu, u kojem se neki ljudi raduju neuspjehu više nego uspjehu. Ali, oni mene nijesu mogli spriječiti, već su mi dali još veću snagu, zato sam se i zainatila da ostvarim zacrtano“, kaže Slađana.
O očekivanjima u Riu kaže da još je rano govoriti. Nada se da će imati adekvatne pripreme kako bi ostvarila što bolji plasman. Jedno je sigurno, vidjećete je kako marljivo trenira pod nikšićkom Trebjesom, odakle je i počeo njen olimpijski san