policija-BijeljinaPolicijski službenici Centra javne bezbjednosti Bijeljina dostavili su tužilaštvu Bosne i Hercegovine izvještaj o postojanju osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krivotvorenje novca protiv lica M.Ž. i Z.M. Oba lica nastanjena su na području Republike Srbije.

Naime, prijavljena lica su u mjesecu martu 2016. godine u više navrata na području Grada Bijeljina u trgovinskim radnjama kupovali različite vrste roba i iste plaćali novčanicama za koje su bili svjesni da su krivotvorene.

Novčanice sa kojima su plaćali robu su u apoenima od 100 eura.

“Ovom prilikom skreće se pažnja svim građanima, a naročito licima koja zaprimaju novac (radnicima na blagajni, trgovcima, konobarima i sl.) da obrate pažnju prilikom zaprimanja novčanice bilo kog apoena, da istu dobro pregledaju, ukoliko imaju ”mark test ” da provjere novčanicu, a ukoliko posumnjaju u neispravnost novčanice da istu zadrže i odmah obavijeste policiju.

Centar javne bezbjednosti Bijeljina apeluje svim građanima, da obrate pažnju na zaprimanja novčanice bilo kog apoena, te da u slučaju bilo kakve sumnje odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu na broj 122, a novčanicu provjere na najbližem šalteru banke”, navodi se u saopštenju CJB Bijeljina.

Izvor: Bijeljina danas