KOŠARAC: ČLANOVI TZV. SAVEZA ZA PROMJENE ŽELE NOVCEM DO GLASA

Predsjednik Opštinskog izbornog štaba SNSD-a Istočno Novo Sarajevo Staša Košarac rekao je danas da su u prvih nekoliko dana predizborne kampanje uočene pojave političke korupcije, gdje određeni članovi tzv. Saveza za promjene žele da putem novca dođu do glasova birača.

“To je njihov model kojim se mi nećemo služiti jer smatramo da se na taj način duboko vrijeđa razum i svijest svakog normalnog čovjeka. Mi ne želimo da vrijeđamo nijednog čovjeka. Hoćemo da omogućimo da svaki birač i svaki građanin Istočnog Novog Sarajeva na osnovu svog političkog stava kaže svoje mišljenje na izborima”, istakao je Košarac.

Košarac je na konferenciji za novinare, na kojoj je kandidat SNSD-a za načelnika Istočnog Novog Sarajeva Ljubiša Ćosić predstavio program razvoja ove opštine, rekao da se SNSD neće osvratati na negativne kampanje koje je očigledno ovih dana pokušao da promoviše tzv. Savez za promjene.

“Mi ćemo pričati otvoreno, argumentima i činjenicama. Ne želimo da vodimo borbu preko bilbord prostora, ali ćemo tražiti da se vode pozitivni zakonski propisi. SNSD će u ovih mjesec dana voditi potpuno pozitivnu kampanju. Potpuno smo posvećeni da svakog građanina Istočnog Novog Sarajeva podsjetimo šta smo radili prethodne četiri godine i da kažemo šta namjeravamo da radimo u naredne četiri godine”, naglasio je Košarac.

On je naveo da je od 24 kandidata SNSD-a za odbornike u Skupštini opštine 17 mladih, što dovoljno govori o snazi stranke kod mlađe populacije.

Govoreći o koalicionim odnosima SNSD-a sa drugim strankama, ocijenio je da je on dobar i saopštio da je potpisan sporazum sa Strankom za naš grad, SP-om, te dogovor sa SRS-om oko podrške Ćosiću za načelnika.

“Sa DNS-om imamo bazičan dogovor. U fazi smo dogovora o potpisivanju koalicionog sporazuma. DNS je naš tradicionalni koalicioni partner na nivou Republike Srpske”, naveo je Košarac i najavio da će SNSD u naredna dva dana konstituisati koalicioni izborni štab za načelnika.

Izvor: Facebook: SNSDISTOCNONOVOSARAJEVO