Zgrada za smještaj srpskih predsravnika u zajedničkim institucijama, u Istočnom Sarajevu, koju je Vlada Srpske platila skoro 27 miliona maraka, a nakon toga luksuzno opremila, služiće izgleda za sve samo ne za smještaj srpskih predstavnika.

zgradakula

BN televizija vam donosimo odluku Službe za zajedničke poslove Vlade Srpske, prema kojoj tu mogu besplatno da spavaju svi funkcioneri iz Srpske i članovi njihovih službi. Osim toga, smještaj u luksuznom objektu biće izdavan uz naknadu.

U zgradi za smještaj srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama, u Istočnom Sarajevu, pravo na korišćenje imaju srpski član Predsjedništva BiH, ministri, zamjenici ministara, delegati i poslanici iz Republike Srpske u Sarajevu.

Služba za zajedničke poslove Vlade Srpske objavila je da je zgrada u funkciji od 26. marta ove godine. Ali to nije sve. Ispostavilo se da zgrada, koju su finansirali građani Republike Srpske, odnosno Vlada iz njihovih džepova, nije samo za srpske predstavnike.

Prema odluci Službe za zajedničke poslove Vlade Srpske, u luksuznim sobama i apartmanima moći će besplatno da spavaju, koliko im je volja, i predsjednik Republike Srpske, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, predsjednik Vlade i – ni manje, ni više nego – svi članovi Vlade Srpske. U luksuzu će moći da se okupaju i njihovi vozači, zamjenici, savjetnici, članovi obezbjeđenja.

Ono što je još skandaloznije jeste da je Vlada Srpske bacila oko na zaradu i u ovoj situaciji. Prema odluci koju je potpisala Služba za zajedničke poslove, svi apartmani i sobe biće iznajmljivani, i to po paprenim cijenama.

zgradakula1

Iz Saveza za promjene kategorično odbijaju da koriste tu zgradu, posebno zbog niza malverzacija koje su pratile njenu izgradnju, ali i zato što već imaju plaćen smještaj iz budžeta institucija Bosne i Hercegovine.

Zgrada za smještaj srpskih predstavnika u Istočnom Sarajevu kupljena je za 26,6 miliona maraka, ali je sa opremanjem građane Srpske koštala više od 30 miliona. Prostire se na više od 9 hiljada metara kvadratnih.

Troškovi smještaja predstavnika Republike Srpske u zajedničkim organima plaćaju se iz budžeta BiH. Izgradnjom luksuzne zgrade izvršna vlast Republike Srpske omogućava značajnu uštedu budžetu BiH, a na teret građana Srpske.

Izvor:BN tv