Udruženje književnika Republike Srpske – Podružnica sarajevsko-romanijske regije poziva Vas na književno veče koje će se održati u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo 21. juna 2016. godine,  u 19.00 časova.

Na književnoj večri učestvju pjesnici Goran Vračar, Nedeljko Zelenović i Željko Pržulj.

Goran Vračar  je rođen u Sarajevu oktobra 1964. godine.Obajvio je  zbirke poezije Svetla Sarajeva, S one strane Drine i Let iznad lukavičijeg gnijezda, Kad ti jave da sam umro. Za svoju poeziju višestruko nagrađivan.

Nedeljko Zelenović je rođen 1958. godine u Konjicu. U Sarajevu je završio Gimnaziju i Filozofski fakultet. Bavi se književnom kritikom i publicistikom. Stihove i prozu objavljuje više od 25 godina u listovima i časopisima. Za svoje književne radove nagrađivan je u Srbiji i Republici Srpskoj i zastupljen je u mnogim zbornicima i antologijama savremene srpske književnosti.
Do sada je objavio knjige Seciranje duše, Svako ima nekog koga nema, Moje srčane mane, Očevi posljednji dani, Za kandilo nikad dosta ulja (pjesme, Vidovdanska nagrada 2004.), Prvo pjevanje o ljubavi (pjesme, 2005.) i Pjesme a vršnjake (pjesme za djecu 2006.),Čuvarkuće i raskućenici.

Željko Pržulj je rođen u Sarajevu, 1964. godine. Školovao se u Sarajevu i sasvim slučajno završio Građevinski fakultet. Bio je ratni dopisnik: Večernjih novosti, Duge, Javnosti, Intervjua, Srpske vojske, Srpskog slova, Sjutra, Ognjišta, Srpski glas, Oslobođenje.
Objavio je sljedeće knjige: Braća po ulici, Iz Srpskog Sarajeva, Djeca sa granice, Dabogda crk’o roken rol, Naličje, Otkud ti ovde i Posljednji plemići, Ruka anđela, Vladika: slava mu i milost, Nezaštićeni svjedok, Između dva potopa, Gorštak u tenama, te zbirku poezije za djecu «Za tebe».