han pjesak kamp festOd 4. do 7. avgusta  “KAMP FEST”, / muzičko – sportski – kamperski festival /. Za ljubitelje planinarenja, pobrinuće se domaćin festivala PLANINARSKO-EKOLOŠKO DRUŠTVO “VISOČNIK” HAN PIJESAK.
Mjesto dešavanja je IZLETIŠTE KOMNICA, oko 4km od Han Pijeska.

Podrška KAMP FEST-u je PLANINSKO-EKOLOŠKO DRUŠTVO “VISOČNIK” a cijeli projekat dobio je i podršku: TO BIH; TO REPUBLIKE SRPSKE; JP “ŠUME REPUBLIKE SRPSKE”; OPŠTINE HAN-PIJESAK i dr.

Prevashodno, cilj KAMP FEST-a je da se napravi dobra zabavna regionalna manifestacija, po uzoru na neke naše domaće a i svjetski poznate festivale.

Na najvećem događaju ove vrste kod nas, očekuje se oko 2000 kampera i preko 25000 posjetilaca, koji će uživati u dobrom zvuku rock muzike, kao i u čarima netaknute prirode.

Zvanično otvaranje kampa je 4. avgusta u 14h, a svečano zatvaranje 7. avgusta duboko u noć. Svakog dana od 17h pa do 02h smjenjivaće se nastupi rock bendova i DJ-eva.

Posebnu atrakciju činiće sportisti, gdje će u krugu festivala biti organizovana takmičenja u malom fudbalu, basketu, odbojci, trkama motora, krosu kroz prirodu i mnogim drugim kako sportskim tako i kulturnim dešavanjima.

Planirane su šetnje po obroncima planine Javor i Devetak, gdje će kamperi vidjeti najljepše čari ovih planina i gustih četinarskih šuma. Šetnje će biti održane u subotu i nedjelju sa polaskom iz kruga festivala u 8:30h.

Za sve korisnike kampa obezbjeđene su lokacije za postavljanje šatora, kamp vozila, ognjišta za vartu, klupe, stolovi i drva za loženje, a tuš kabine će biti postavljene u kamp-selu, kao i mnogobrojni ugostiteljski objekti i prodavnica.

Dio prihoda od prodaje ulaznica biće usmjeren u humanitarne svrhe a biće organizovano i dobrovoljno davanje krvi.