Mira Talanga, PROFESIONALNI COACH i NLP MASTER

„Uvijek sam bila neko ko je razumijevao ljude i vidjeo u svakome nešto dobro“ počinje razgovor naša Mira Talanga, PROFESIONALNI COACH i NLP MASTER. Sarajka sa Njemačkom adresom nam je približila svoje zanimanje i put koji je prošla kako bi danas radila onon što voli i što je ispunjava.

Kako pomoći ljudima da dođu do najbolje verzije sebe? Kaže se:“Kada je učenik spreman učitelj se sam pojavi“. Takav slučaj je bio sa Mirom. Coaching Akademija, ali i edukcije iz NLP-a su nezamjenjiv alat u Coachingu, jer se kroz ove edukacije dobiju odgovori na mnoga pitanja, mjenjaju uvjerenja, pobjeđuju strahovi. Već na početku edukacija znala je da je to  „To“ što je tražila.

 „Moj životni put nije bio jednostavan, susretala sam se sa raznim poteškoćama, ali nisam dozvolila da me slome.Često sam osuđivana zbog toga, ali moja vjera u ljude i želja da im pomognem bila jača od osuđivanja drugih. Htjela sam, ali nisam znala kako, da na adekvatan način pomognem ljudima, sve dok se prije godinu dana nisam naišla na Coaching Akademija kod Slavice Squier.“ rekla nam je Mira.

U posljednjih 6-7 godina mog života sam se sama organizovala i težila da podignem sebe i svoju svijest na jedan viši nivo, uspijevala sam, ali su to bili veoma mali koraci, često sam se vrtila u krug. Ali nakon dugogodišnjeg rada na sebi i edukaciji Coacha, uspjeh je bio vidljiv.  Ulaskom u svijet Coachinga i NLP shvatila sam koliko je moj napredak mogao biti brži i efikasniji, da sam imala priliku ranije upoznati Cocaha i NLP tehnike.

Danas, oslobeđena tih strahova i uvjerenja, nakon veoma zahtjevnih edukacija, ispita i prakse koju je  stekla na preko 100 sati rada sa klijentima, Mira je postala uspješan i tražen Coach.

„Ljubav prema ovom poslu se očitava kroz, individualan rad sa ljudima, kroz moja videa, postove, online grupne sesije i posvećenost koju pružam u radu sa klijentima. Srce i duša su mi ispunjeni kad vidim radost i zadovoljstvo na licu osoba sa kojima radim. Njihov uspjeh daje smisao mom poslu.

Benefiti cochinga su mnogostruki, kroz coching je moguće pobijediti svoje strahove, negativne emocije koje nam narušavaju zdravlje i remete normalan život i loša uvjerenja. Coching ovakva uvjerenja okreće u podržavajuća uvjerenja, što omogućava da se riješimo loših navika, poboljšamo odnose u porodici, na poslu, sa šefovima, kolegama, prijateljima… Takođe on nas uči kako da napravimo, slijedimo i ostvarujemo svoje ciljeve. Jednom riječju, kroz Coaching i NLP metode možete dovesti svoj život do savršenstva.

Coching  radim online što se pokazalo kao veoma efikasno, komforno i jednostavno, pogotrovo sada u vrijeme pandemije. Važno je da osoba sa kojom radim ima dobru internet konekciju, jer je jedino tako moguća potpuna povezanost i posvećenost klijenta i mene kao Coacha.

Moja želja je da naučim ljude da lako prihvate svaku sitaciju, pa i ovu sa pandemijom i da u svemu nađu tu mrvu dobroga koje će da im uljepša život. Meni je situacija sa pandemijom donijela puno dobroga, bez obzira na ograničenja. Moja poruka svima je: „Nije važno to što se dešava, nego je važno šta vi radite radite, sa tim šta se dešava“!

Otkrila nam je da trenutno piše knjigu, koja zasad ima radni oblik a nosi naziv „Mirin rat i mir“, koja govori i  o njenim životu i razvoju kroz život, kroz stvarne događaje koji su je oblikovali da budem ovo što je danas. Knjiga bi čitaocim trebala biti dostupna ove jeseni, a do tada Miru pratite na njenom youtube kanalu i facebook stranici i budite slobodni da joj se obratite.  

https://www.youtube.com/channel/UCJ5w8dZqiQ9At_hzy5KX3tg

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012680176935