Aldin Džaltur (38) iz naselja Hrasnica još uvijek je na kriminalističkoj obradi u MUP Kantona Sarajevo, nakon što je uhapšen danas u Hrasnici. Dramatična potjera je uslijedila nakon što je pucao iz pištolja na parkingu ilidžanske Termalne rivijere.

Naime, Džaltur je jutros oko 9.45 časova, pucao u pravcu automobila muškarca, za kojeg je navodno sumnjao da ga supruga s njim vara. Ispostavilo se, međutim, da je pucao u pogrešnog muškarca i da to uopšte nije bila ta osoba na koju je ciljao.

Nakon toga, Džaltur je pobjegao prema naselju Otes. Došavši u blizinu podvožnjaka u Otesu udario je u automobil BMW. Potom je izašao iz vozila i sukobio se s vozačem BMW, želeći mu oteti auto. Vozača je udario šakom, razbivši mu arkadu.

U tom trenutku, sasvim slučajno naišli su pripadnici sarajevske krim-policije, koji su bili na putu prema poslu. Vidjevši dva vozila i krvavog vozača BMW kako leži, zaustavili su auto i istrčali da pomognu, misleći da se radi o saobraćajnoj nesreći.

Džaltur je tad iskočio iza vozila i uperio pištolj krim-inspektoru u glavu. Držeći ga tako na nišanu, uskočio je u svoje vozilo, kojim je potom udario u policijsko vozilo, a zatim nastavio dalje da bježi.

Ne želeći dovoditi u opasnost živote građana u naseljenom mjestu, policajci su pustili da pobjegne, obavjestivši o tome patrole na terenu. Džaltura je policija konačno stigla u blizini zgrade u kojoj stanuje, u Hrasnici, gdje su ga izvukli iz vozila i uhapsili, piše Avaz.

Vozač BMW-a je nakon ukazane ljekarske pomoći, pušten na kućno liječenje i na sreću nije zadobio teže povrede.

Izvor: BN/Avaz