Direktorka Turističke organizacije Istočno Sarajevo Branka Spasojević saopštila je da se predstojeća zimska turistička sezona na Jahorini dočekuje spremno, te da su kapaciteti za Novu godinu već rasprodati, slobodna mjesta se mogu naći u privatnom smještaju.
Ona je izjavila da su ove godine uslovi za vještačko osnježavanje bolji nego lani i da se nada da će do otvaranje ski-sezone 17. decembra biti sve spremno.
„Ove godine iz Olimpijskog centra se ranije krenulo u realizaciju svih priprema za otvaranje zimske turističke sezone i do 17. decembra će najmanje jedna ski-staza biti u funkciji“, rekla je Spasojevićeva na Beogradskom sajmu zimskih sportova, turizma i rekreacije „Ekspozim“ koji traje do 4. decembra.

Spasojevićeva je dodala da je za ovu sezonu spreman i „tjubing park“ za djecu i pokretna traka za skijaše početnike kod hotela „Termag“. Stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Istočnog Sarajeva Predrag Lopatić je na štandu te organizacije i Olimpijskog centra Jahorina na Beogradskom sajmu podsjetio da na lokalitetu početne stanice gondole „Jahorina ekspres“ posluje novo skijalište „Gornje Pale – Ravna planina“.
Ski-centar, koji je dio projekta gondole Pale – Jahorina „Jahorina Ekspres“ raspolaže stazom dužine 1.200 metara, do čijeg se vrha stiže liftom kapaciteta 800 skijaša na sat, rekao je Lopatić Srni.
Ski-centar se nalazi u naselju Gornje Pale, na 20 kilometara od Sarajeva i na tri kilometra od centra Pala. Nosači za gondole će biti završeni ovih dana, a obećano je da će prva faza tog projekta biti gotova do sredine januara naredne godine.
„Gondola će se sastojati od 20 kabina, dok će kapacitet biti oko 2.000 putnika na sat“, dodao je Lopatić.
Ovo je veoma primamljivo gostima koji sa Pala dolaze na skijanje na Jahorinu, jer je omogućeno skijanje  na četiri kilometra od Pala, a na raspolaganju je parking za veliki broj automobila i autobusa, dječiji lift, kao i dječiji zimski ski-vrtić i restoran. On je dodao da je sve to dobro i za Ravnu planinu, jer će izgradnjom novih ugostiteljskih i pratećih objekata biti stvorene mogućnosti za nova zapošljavanja ljudi i oživljavanje turizma.
Lopatić je rekao da nije samo Jahorina interesantna za posjetioce, i ako je ona centralna destinacija.
Pozvaoje planinare da posjete Trebević, planinarski dom „Stajna“, padine Romanije, te pećinu „Orlovača“ sa 600 metara uređenih staza za posjetioce i predivnim pećinskim nakitom koja je primamljiva destinacija i ljeti.