U nedelju 15 jula počeo je ljubilarni 10. kamp Crvene zvezde na Jahorini, preko 70 fudbalera i fudbalerki iz cijelog svijeta okupilo se na olimpijskoj planini da provedu 7 nezaboravnih dana. Riječ je o školi fudbala, koju organizuje Unis Tours Banja Luka, za dječake i djevojčice od 7 do 17 godina koju vode najbolji teneri Omladinske škole FK Crvena zvezda, na kojoj fudbaleri unapređuju svoje fudbalske vještine kroz dva treninga dnevno, bivaju podvrgnuti detaljnom testiranju motoričkih sposobnosti i morfoloških karakteristika, druže se i uživaju u ljepoti planine Jahorine. Takođe kamperi imaju priliku usavršiti svoj engleski kroz časove  jezika, napredovati kroz školu plivanja, a zahvaljujući izuzetnom gostoprimstvu Olimpijskog centra Jahorina imaju priliku uživati u svim ljenim sadržajima planine.

U ponedeljak 16 jula u hotelu Bistrica održana je pres konferencija na kojoj su učestvovali direktor Unis tours-a gospodin Zoran Preradović, direktor Olimijskog centra gospodin Dejan Ljevnaić i predstavnik Crvene zvezde gospodin Ivan Gajić.
Zoran Preradović je tom prilikom istakao da je kroz kamp na Jahorini tokom 10 godina održavanja prošlo više od 1000 fudbalera iz preko 30 zemalja svijeta, sa četri različita kontinenta, i da je sam projekat izrastao u brend za sebe. Takođe nas je upoznao da stručni tim kampa pored najboljih trenera Crvene zvezde čije i doktori nauka sa univerziteta Banja Luka i Sveučilišta Zagreb. Pored navedenog gospodin Preradović je ovu priliku iskoristio da se posebnim zahvalnicama za doprinos razvoju kampa oduži Olimpijskom centru Jahorina, kompaniji M:tel i kompaniji Fructa Trade.
Direktor OC Jahorine gospodin Dejan Ljevnaić je ovom prilikom istakao da je velika čast za Jahorinu da ugosti jedan od najvećih srpskih klubova i da se OC Jahorina svim svojim kapacitetima trudi da bude što bolji domaćin fudbalerima i roditeljima. Posebno je skrenuo pažnju da ovaj kamp doprinosi jednom od ciljeva OC Jahorine a to je da planina živi 365 dana u godini a svjedoci uspješnosti navedenog su 20% bolji rezultati u odnosu na isti period prošle godine, loše vrijeme nije spriječilo trend postizanja rekordnih uspjeha OC Jahorine.
Uručivši zahvalnice Unis tours-u i CZ direktor Ljevnaić je izrazio opredjeljenje da se i dalje zajedničkim snagama razvija ovaj uspješan projekat promocije zdravog načina života, sporta i pozitivne filozofije življenja.
Predstavnik CZ Ivan Gajić rekao je da je za klub značajno prisustvo na Jahorini, da će se treneri maksimalno potruditi da kvalitet treninga bude na najvišem nivou, i da će 10 najtalentovanijih koje odaberu treneri i skauti Zvezde dobiti šansu i probu u Crvenoj zvezdi.

Dešavanja tokom kampa možete pratiti na zvaničnim Facebook stranicama kampa i  OC Jahorina, a detaljnije informacije na zvaničnom website-u kampawww.fudbalskikamp.com.

Nadamo se da ćete obavještavanjem javnosti o fudbalskom kampu Crvene zvezde pomoći naše napore u razvijanju uspješnih sportsko-turističkih projekata, afirmaciji fudbalskih talenata, promociji sporta i zdravog života, kao i promociji turističkih potencijala olimpijske planine Jahorine.