U petak, 23.10. 2015. godine, u 18.00 časova, u Matičnoj biblioteci, biće otvorena izložba „Prizorište“  Stanislava Tomića. Biće izloženo oko 90 fotografija na kojima su detalji iz svakodnevnog života. Fotografije su podijeljene u više tematskih cjelina i nastajale su nekoliko gradova Bosne i Hercegovine.

Stanislava Tomića (37) je profesor  Gimnazije i srednje stručne škole “Petar Kočić”, u Zvorniku, pisac je  aforizama, eseja, naučnih radova… Dobitnik je glavne nagrade “Satirično pero” na 10. festivalu humora i satire u Bijeljini, za aforizam “Juče sam pevao, danas sam već bolje”.

– Aforizme sam počeo pisati još pri završetku srednje škole. Prvi sam objavio u časopisu “Žikišon” iz Paraćina – priča Tomić. – Najviše sam objavljivao u časopisu “Nosorog” iz Banjaluke, koji je 2011. godine objavio i moju prvu zbirku aforizama “Zlo, naopako i obrnuto”. Učestvovao sam na međunarodnim susretima aforističara u Bijeljini, a aforizmi su mi objavljivani u zbirkama sa ovog festivala pod nazivom “Dobro jutro kolumno” i u “U nebranom grožđu”, koje je priredio poznati aforističar iz Bijeljine Grujo Lero. Čast mi je da su moji aforizmi objavljivani i u “Večernjim novostima” – rekao nam je Tomić.

Sada je na doktorskim studijama na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Uz rad u nastavi, objavljuje i aforizme, eseje, naučne radove. U pripremi su mu i dve drame i jedan roman. Naučne radove je objavljivao u časopisima “Diskurs”, “Nasleđe”, “Srpska vila”, “Nauka” i drugim.

Bavi se i crtanjem i umetničkom fotografijom. Priredio je i tri samostalne izložbe fotografija pod nazivom “Prizorište” i “Fotosofija – svetlopisanje mudrosti” i izložbu scenske fotografije pod nazivom “Svici u očima”.

O kakvoj izložbi se radi možete pogledti na linku u prilogu.