Na području CJB Istočno Sarajevo, 18.10.2016. godine, u vremenu od 08,00 do 17,00 časova sprovedena je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu korištenja bezbjednosnih pojaseva.

U toku devetočasovne akcije kontrolisana su ukupno 92 vozača, te je za nekorištenje bezbjednosnog pojasa izdato 80 prekršajnih naloga, od čega  vozačima 79 i suvozačima  jedan.

Cilj ove akcije kao i drugih akcija koje se provode na području Centra jeste povećanje bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Podsjećamo vozače, suvozače kao i putnike u vozilima da je korištenje bezbjednosnog pojasa obavezno, te da djeca do pet godina moraju biti na zadnjem sjedištu u adekvatno postavljenoj sigurnosnoj sjedalici, kao i da se djeca do 12 godina ne smiju prevoziti na prednjem sjedištu.

CJB Istočno Sarajevo apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost kao i bezbjednost drugih podigli na veći nivo.

Vežite pojas i poštujte saobraćajne propise!

Izvor: MUP RS