Jeste li znali da se danas obilježava Međunarodni dan muškaraca – International Men’s Day? Nije popularan kao Dan žena, ali da, Dan muškaraca postoji i prvi put je obilježen 1999. godine u državi Trinidad i Tobago, a cilj mu je poboljšati odnose među spolovima, promovirati njihovu jednakost i isticati pozitivne muške uzore.

Kako Jack Daniel’s cijeni i poštuje istinske kvalitete muškarca, te brine o svojim prijateljima,  ove godine  je odabrao  nekolicinu posebnih muškaraca iz cijele Bosne i Hercegovine i odlučio im dati svoje malo ali posebno priznanje. Jack ih je prepoznao i darovao ih je personaliziranom bocom Gentleman Jacka u odijelu, kako i priliči jednom džentlemenu.

Svako voli kada ga se cijeni i daruje, a oko poklona nije bilo dileme, to je morao biti Gentleman Jack! A dileme nije bilo niti oko ljudi koje ćemo darivati. Ima li boljeg poklona za našu gospodu od Gentleman Jack-a?’ – rekli su nam iz zastupništva za Jack Daniel’s u BiH.

Jack Daniel’s Gentleman Jack je bio prvi novi proizvod čuvene američke destilerije nakon punih sto godina i to proizvod namijenjen  istinskim džentlmenima. Od Jack Daniel’sa Old No.7 se razlikuje po tome što pri proizvodnji prolazi kroz dvostruku filtraciju kroz drveni ugljen. Rezultat toga je potpuno glatki okus. Osim toga, ovaj viski je obogaćen voćem i začinima pa ga mnogi opisuju kao glatkog, toplog i vrlo ugodnog.

Dignite čaše Jack Daniel’sa u zrak i nazdravite muškarcima. I ne zaboravite, gospoda konzumiraju odgovorno!