Istočno Novo Sarajevo u ovoj godini potvrdilo je status razvijene opštine, sa tendencijom da se u narednom periodu nađe među pet najrazvijenijih i najprosperitetnijih opština u Republici Srpskoj, izjavio je sinoć načelnik opštine Ljubiša Ćosić.

Obraćajući se okuplјenima na prijemu koji je organizovan povodom Nove godine i Božića, Ćosić je rekao da će u naredna dva do tri dana biti raspisan tender za izgradnju gradskog trga Srbija.

On je istakao da je opština, cijeneći specifičnost budžeta u kome dominiraju sopstveni prihodi u odnosu na poreske obaveze, u ovoj godini uspjela da realizuje gotovo 99 odsto obaveza prema budžetskim korisnicima.

„Ovu godinu obilјežilo je otvaranje obdaništa `Patrijarh Pavle`, a realizovan je i znatan broj kapitalnih projekata kojima su stvoreni preduslovi da se u 2018. godini napravi jedan značajan investicioni ciklus koji će se ogledati u izgradnji gradskog trga, sportske dvorane, završetku izgradnje zgrade Doma zdravlјa, ali i izgradnji nove Dečanske ulice i još nekih sadržaja u seoskim mjesnim zajednicama“, istakao je Ćosić.

Načelnik je dodao da će u narednoj godini posebna pažnja biti posvećena radovima na izletištu „Tvrdimići“ za šta su izdvojena znatna finansijska sredstva.

„U narednoj godini radićemo još snažnije i angažovanije na krupnim kapitalnim projektima, a, osim toga, imamo najave privrednih subjekata koji svoje sjedište žele da smjeste u poslovnoj zoni koja će biti otvorena u prvoj polovini slјedeće godine“, poručio je Ćosić.

Načelnik opštine se osvrnuo i na sportske rezultate, istakavši veliki uspjeh džudiste Nemanje Majdova koji je postao svjetski prvak, ali i na Rukometni klub „Slavija“ koji se takmiči u Premijer ligi BiH, te fudbalere i košarkaše „Slavije“ koji se takmiče u Prvoj ligi Republike Srpske.

„Dosta stvari smo tokom ove godine uradili u svim sferama života, i nastavićemo tokom iduće godine, a sve s cilјem zaokruživanja investicionog ciklusa sa 2020. godinom, isto kao što smo i radili sa 2016. godinom“, zaklјučio je Ćosić.

Izvor: SRNA