U opštini Istočna Ilidža danas je održana XV redovna sjednica Skupštine opštine na kojoj su odbornici usvojili prijedlog Odluke o pokretanju inicijative za osnivanje JKP „Toplane“ Istočna Ilidža.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je novinarima po završetku sjednice da je zbog cijene investicije kada je u pitanju nastavak toplovodne mreže odnosno zagrijavanje objekata zbog novih zakona koje se odnose na energetsku efikasnost, a i zbog povećanih troškova ukoliko se radi grijanje putem plinskih setova ova inicijativa potpuno opravdana.

„Ovo je nešto što postoji u drugim lokalnim zajednicama i na taj način ćemo dobiti jedno preduzeće koje će se baviti toplotnim zagrijavanjem naših stanovnika i koje će imati od pet do osam zaposlenih lјudi, od toga najveći broj servisera koji će biti zaduženi za servisiranje one mreže koja će se u narednom vremenskom periodu razviti“, izjavio je Božović.

Božović je istakao da će se formiranjem preduzeća na području opštine Istočna Ilidža u idućoj godini zaposliti i do 20 lјudi i da je to nešto što je za opštinu u ovom momentu , a i u narednom vremenskom periodu mnogo značajno jer su sva javna preduzeća koja su bila formirana odlukama Skupštine opštine Istočna Ilidža, nažalost, zbog nekih loših zakonskih rješenja prešla na susjednu opštinu.

Šef kluba poslanika SNSD-a, Nebojša Šešlija izjavio je da su odbornici SNSD-a podržali Odluku o pokretanju inicijative za osnivanje JKP „Toplane“, ali da će konkretno mišlјenje o samom projektu imati nakon detalјnijeg obrazloženja.

Na današnjoj Skupštini opštine Istočna Ilidža usvojen je i Prijedlog Odluke o saglasnosti na pokretanje likvidacionog postupka nad Javnom zdravstvenom ustanovom Apoteka „Istočno Sarajevo“.

Načelnik Marinko Božović izjavio je da uspješno upostavlјena saradnja sa strateškim partnerom koji će preuzeti apoteke.

„Da ne bismo imali dodatne troškove, s obzirom da bi to privredno lice nastavilo da postoji , mi smo došli u situaciju da ga moramo likvidirati odnosno pokrenuti likvidacioni bilans“, rekao je Božović.

Božović je naglasio da će se tako na uspješan način sve one obaveze iz imovine koja je ostala riješiti, a po isteku 15 godina moći će se nastaviti Ugovor sa strateškim partnerom, te izabrati neko novi ili da se opet formira Javno preduzeće Apoteke.

Izvor i foto: Grad Istočno Sarajevo/Katera