Skupština opštine Istočna Ilidža je juče zaklјučcima stavila van snage odluku o nabavci prostora za smještaj policijske stanice u ovoj opštini, do završetka reorganizacije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Lokalna Skupština insistira na unapređenju bezbjednosti građana Istočne Ilidže, a od predstavnika MUP-a Srpske traži da se prilikom reorganizacije vodi računa o specifičnostima ove opštine i ranijim zahtjevima Skupštine opštine Istočna Ilidža.

Kada je riječ o Javnoj zdravstvenoj ustanovi “Apoteka”, načelnik opštine Marinko Božović rekao je novinarima da u poslovanju postoje izvjesni problemi i da je predloženo uvođenje treće smjene kao jednog od načina za unapređenje rada, dodavši da će biti razmotrena isplativost ovog koraka.

Božović je naveo da postoje određene nesuglasice u stavovima odbornika o radu komunalne policije, te je najavio jedan novi način rada ove službe.

On je napomenuo i da je primijećeno da su mnoge privatne površine u samom centru ove opštine zapuštene i da ih vlasnici ne održavaju na adekvatan način, najavivši da to narednom periodu neće biti dopušteno i da će biti kažnjavano.

Na sjednicu su verifikovani mandati odbornicima Darku Bosilјčiću iz NDP-a i Darku Saniću iz SDS-a.

 

Izvor: SRNA